“Als je in armoede leeft, is uitsluiting dagelijkse kost”

Datum:
Locatie: Grote Markt Aalst
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Werkgroep Stop de Armoede nodigt u uit aan hun tafel op zaterdag 16 oktober tussen 15u en 16u30 op de Grote Markt in Aalst!

“Als je in armoede leeft, is uitsluiting dagelijkse kost”

17 oktober is de Werelddag van Verzet tegen Armoede, een dag waarop de aandacht gelegd wordt op de strijd tegen armoede. De meesten van ons ervaren in hun leven wel eens dat ze ergens niet bij horen of niet gehoord worden.  Voor mensen in armoede is dit dagelijkse kost. In Aalst gaat dit over meer dan 3000 gezinnen.

Armoede is niet kunnen doen wat voor anderen heel vanzelfsprekend is, niet dezelfde keuzes hebben.  Volwaardig deel kunnen uitmaken van de samenleving en keuzevrijheid hebben, dat willen we nochtans allemaal!  Daarom ook is participatie dit jaar het thema van de Werelddag van Verzet tegen Armoede.

Op zaterdag 16 oktober wordt u uitgenodigd op een symbolisch diner om te ontdekken hoe de dagelijkse kost van mensen in armoede eruit ziet. En wat u zelf kan doen om mee het verschil te maken.

 

De Werkgroep Stop de Armoede is een samenwerkingsverband tussen verschillende Aalsterse organisaties. Elk jaar rond 17 oktober organiseren zij een breed sensibiliserings­moment in de strijd tegen armoede. Want armoede is een onrecht!