17 oktober 2021 - Werelddag van Verzet Tegen Armoede

  • 11 oktober 2021

Campagne 17 oktober 2021: Teken samen met mensen in armoede de krijtlijnen uit

Op zondag 17 oktober is het ‘Werelddag van Verzet Tegen Armoede’. Een belangrijke dag om aandacht te vragen voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede.

Witte lakens

Jaarlijks hangen we op 17 oktober witte, geknoopte lakens – het symbool van verzet tegen armoede – uit het raam. Ook dit jaar willen we zowel diensten, handelaars, lokale besturen, … als de brede bevolking aansporen om zondag 17 oktober hun gebouwen of huizen te voorzien van witte, geknoopte lakens om ‘de strijd tegen armoede aan te knopen’. Deze witte lakens staan symbool als ‘ontsnapping uit de armoede’. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping, de knoop erin verwijst naar het aanbinden van de strijd tegen armoede.

Lokale acties in ELZ Dender

Naast het uithangen van witte lakens, gebeuren er nog meer acties in onze Eerstelijnszone i.v.m. de Werelddag van Verzet Tegen Armoede. We lijsten ze hieronder even op:

Hamme

Zele

Dendermonde

  • 21/10 - Lezing ‘Op straat’ van Wannes De Leu
  • Verspreiding van affiches + bierviltjes met vooroordelen/uitspraken over (mensen in) armoede (zie hieronder). De verspreiding gebeurt via de lokale welzijnspartners en geïnteresseerde horecazaken en andere lokale initiatieven. 
  • Verder worden er ook krijtstifttekeningen aangebracht op de ramen van bepaalde stadsdiensten en andere welzijnspartners.

Bierviltje voorkantBierviltje achterkant