2-delige webinarreeks “Ouderenmis(be)handeling”

Datum:
Locatie: online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling op 15 juni organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling een webinarreeks over ouderenmis(be)handeling.

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat bijna 1 op 6 van de ouderen slachtoffer is van één of andere vormen van geweld. Volgens het Europese AVOW-onderzoek (2010) blijkt dat 1 op 3 van de Belgische vrouwen ouder dan 60 jaar aangeeft slachtoffer te zijn van geweld. Dit zijn hoge cijfers, dus het thema onder de aandacht brengen, blijft broodnodig. Daarom organiseert VLOCO, in samenwerking met UCLL deze twee bijscholingsmomenten voor professionelen.

 

Op maandag 14 juni in de voormiddag geven we een inleiding op het thema ouderenmis(be)handeling voor professionelen die het thema beter willen leren kennen én op zoek zijn naar concrete tips om ermee aan de slag te gaan.

Op dinsdagnamiddag 15 juni, de internationale dag tegen ouderenmis(be)handeling gaan we dieper in op het thema en nodigen we 2 externe sprekers uit, nl. Marc Koninckx (geriatrisch verpleegkundige en OMB-expert) en Joke Lemiengre (kernexpert zorgethiek, Research & Expertise Hogeschool UC Leuven-Limburg). Zij gaan in op het belang van de invoering van een stappenplan omtrent in de organisatie én de ethische uitdagingen waar je als professional mee te maken krijgen in het omgaan met ouderenmis(be)handeling.

 

Geïnteresseerden kunnen inschrijven voor een dagdeel of voor beide webinars.

Kostprijs: €50/webinar inclusief het e-book “Ouderenmis(be)handeling: praat erover!", Politeia (2019).

 

Meer info via de website van VLOCO.

Klik hier om je in te schrijven.