250 000 ste prik in Vaccinatiecentrum Denderdal (ELZ Regio Aalst)

  • 30 november 2021

250 000ste prik in Denderdal 

Boostercampagne draait op volle toeren 

 

Vandaag is in Vaccinatiecentrum Denderdal de 250 000ste prik gezet. Ondertussen kregen al meer dan 20 000 inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede die in de zorg werken, ouder zijn dan 60 of een immuniteitsprobleem hebben een boosterprik. De komende weken en maanden schakelt het centrum een versnelling hoger om iedereen zo snel mogelijk een 3de prik toe te dienen. Het streven is tegen eind februari 2022 meer dan 90 procent te halen. 

De meeste mensen die ouder zijn dan 60 of die het Johnson-vaccin kregen, zullen nog voor het einde van het jaar hun uitnodiging ontvangen voor de derde prik. Vaccinatiecentrum Denderdal is ondanks de vierde golf de hele tijd open kunnen blijven en heeft zijn volledige capaciteit kunnen behouden. Er is voldoende mankracht om in de loop van januari en februari 2022 90% van de te zetten boosterprikken te kunnen geven aan de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede. In totaal werden er in Vaccinatiecentrum Denderdal intussen meer dan 250 000 prikken gezet. Dat maakt het vaccinatiecentrum in Aalst tot het derde grootste vaccinatiecentrum van Vlaanderen. 

“JA IK WIL op de dag van de 250 000ste prik alle mensen die zich inzetten in ons vaccinatiecentrum langs deze weg een spreekwoordelijk boost geven. Wat een indrukwekkend cijfer, en dat is dankzij onze indrukwekkende vrijwilligers en professionelen die Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst zo vlot laten draaien”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). 

Aangezien de bescherming die de vaccinatie tegen COVID-19 na een aantal maanden begint de dalen, is het sterk aanbevolen om een herhalings- of boostervaccinatie te krijgen. Dat is een derde prik een aantal maanden nadat je volledig gevaccineerd bent (of een tweede als je met een Janssen-vaccin gevaccineerd bent). De herhalings- of boosterprik zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw naar het hoogste niveau wordt opgetild. Het is een “boost” voor je immuniteit. 

 

Wanneer derde prik? 


Mensen kunnen pas uitgenodigd worden na het verstrijken van een bepaalde tijdsspanne na de basisvaccinatie: 

  • Kreeg je Pfizer? Dan kan je ten vroegste  6 maanden na je laatste prik worden uitgenodigd. 

  • Kreeg je Astra Zeneca? Dan kan je ten vroegste 4 maanden na je laatste prik worden uitgenodigd. 

  • Kreeg je Johnson en Johnson? Dan kan je ten vroegste 2 maanden na de enige prik worden uitgenodigd.