50.000 prikjes geplaatst in ons vaccinatiecentrum in Wachtebeke

  • 28 juni 2021

Op 28 juni vond de 50 000ste vaccinatie in het vaccinatiecentrum van Wachtebeke plaats. Met een vaccinatiepercentage (minstens één prik) van 65 % op de totale bevolking kan ELZ Scheldekracht en het team van Wachtebeke dan ook al tevreden terugblikken op de voorbije maanden.

“De laatste weken waren bijzonder druk”, zegt Sanne Vandromme, programmamanager van ELZ Scheldekracht. “De vaccinatiebereidheid van onze burgers en de mooie cijfers die we kunnen voorleggen, zijn voor ons een grote beloning. Eerstelijnszone Scheldekracht wil graag op dit moment nog eens alle medewerkers en de lokale besturen, bedanken”. Binnenkort kunnen ook zij een traktatie verwachten.

 

De 50.000ste prik

Elke Smits zal zich deze dag nog lang herinneren. 

Deze 33-jarige lochristinaar, die als kleuterjuf werkt, kreeg haar eerste vaccin toegediend in het vaccinatiecentrum in Wachtebeke. Tegelijk was dit in Wachtebeke het 50.000ste spuitje dat gezet werd in de strijd tegen het coronavirus. Elke werd daarom warm onthaald en in de bloemetjes gezet.

“Deze prik geeft mij een enorm gerust gevoel. Als iedereen gevaccineerd is, kunnen we elkaar opnieuw vastpakken zonder ons er vragen bij te stellen of ons er zorgen in te maken. Zalig!” Elke was toch een beetje overweldigd door de aanwezige pers en extra aandacht. Stralend en dankbaar voor het mooie boeket kijkt ze alvast uit naar haar tweede prik.

 

Foto c Nicole Eeckhout