50.000 prikjes geplaatst in ons vaccinatiecentrum in Wetteren

  • 18 juni 2021

Op 17 juni vond de 50 000ste vaccinatie in het vaccinatiecentrum van Wetteren plaats. Met een vaccinatiepercentage (minstens één prik) van 55% op de totale bevolking kan ELZ Scheldekracht en het team van Wetteren dan ook al tevreden terugblikken op de voorbije maanden.

Een bijzondere dankjewel aan alle medewerkers

Alle aanwezige vrijwilligers en medewerkers in het vaccinatiecentrum werden op deze dag een ijsje aangeboden. Een verkoelende dankjewel in deze hitte! Zonder deze mensen die zich al zoveel maanden inzetten, zou er geen vaccinatiecentrum geweest zijn. Zij vormen bovendien een hecht team dat elke keer weer enthousiast en met veel goesting aan de slag gaat. En dat appreciëren de bezoekers elke dag. 

De laatste weken waren bijzonder druk”, zegt Sanne Vandromme, programmamanager van ELZ Scheldekracht. “De vaccinatiebereidheid van onze burgers en de mooie cijfers die we kunnen voorleggen, zijn voor ons een grote beloning. Eerstelijnszone Scheldekracht wil graag op dit moment nog eens alle medewerkers en de lokale besturen, bedanken”. 

De 50.000ste prik

Ook zal deze snikhete dag voor altijd in het geheugen van Katrien Jacobs gegrift staan. Deze 50-jarige Wetterse, die als Pedagogisch Directeur in het Scheppersinstituut werkt, kreeg haar eerste vaccin toegediend in het vaccinatiecentrum in Wetteren. Tegelijk was dit in Wetteren het 50.000ste spuitje dat gezet werd in de strijd tegen het coronavirus. Katrien werd daarom warm onthaald en in de bloemetjes gezet.

Ik ben zo blij dat ik mocht komen. Dat is voor mij een zeer memorabel moment. Wij zullen ons dit altijd blijven herinneren als die coronaperiode met zoveel uitdagingen én de prik als uitweg.” Katrien was toch een beetje overweldigd door de aanwezige pers en extra aandacht. Stralend en dankbaar voor het mooie boeket kijkt ze alvast uit naar haar tweede prik met het AstraZeneca vaccin.