G-sport Vlaanderen lanceert samen met Mobiel 21 een platform waarop minder mobiele fietsers aangepaste fietsen kunnen huren: Gfietst.be. Je kan op het platform zowel fietsen huren met, als fietsen zonder bestuurder.

G-sport?

G-sport Vlaanderen is er voor iedereen met een beperking, psychische kwetsbaarheid en chronische aandoening die wil sporten of bewegen. De organisatie ontwikkelde nu Gfietst.be, een platform dat alle locaties in Vlaanderen bundelt waar je deelfietsen op maat kan huren. Minder mobiele fietsers krijgen op die manier een beter zicht op het aanbod en de locaties.

Steeds meer deelfietsen op maat

De meeste fietsdeelpunten in Vlaanderen zijn gevestigd in zorginstellingen en scholen. Zij hebben doorgaans al één of meerdere fietsen en breiden hun aanbod steeds verder uit. Tegen het einde van het jaar zouden er zo'n 300 aangepaste fietsen te vinden zijn op het platform. En G-sport Vlaanderen hoopt dat aantal de komende jaren op te krikken.

In de toekomst zal het platform ook informatie bevatten over toegankelijke routes en het aankopen van aangepaste fietsen.

Deelfietsen binnen ELZ Dender?

Ook binnen onze Eerstelijnszone Dender is er een deelpunt. Sportdienst Dendermonde beschikt over 2 handbikes.
Meer info

Meer informatie?

Zin in een fietstocht op maat? Op http://www.gfietst.be vind je alle informatie over de deelfietsen, én ook de locaties in Vlaanderen waar je ze kan huren.