Aanrader: gratis basisopleiding doelgerichte zorg vanuit VIVEL

  • 23 november 2021

Binnen ELZ WE40 staat doelgerichte zorg hoog op onze agenda.

Doelgerichte zorg verlegt de aanpak van ziekte-en probleemgerichte zorg naar zorg die vertrekt van de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON) en welke levensdoelen belangrijk zijn, wat er voor hem/haar écht toe doet in het leven. 

Het gaat om een positieve benadering van gezondheid, uitgaande van de doelstellingen van een persoon én het versterken van de mogelijkheden om de levenskwaliteit te maximaliseren.

De omschakeling van een probleemgerichte benadering naar een doelgerichte benadering is niet eenvoudig. Dit vereist ondersteuning. Een ondersteuning die VIVEL biedt via training en opleiding. 

We zijn dan ook blij dat we de open basisopleiding van VIVEL rond dit thema bekend kunnen maken.

De basistraining vertrekt vanuit het perspectief van een persoon met een zorg- of ondersteuningsnood (PZON) zelf. Vanuit dit perspectief wordt er uitgelegd op welke manier doelgerichte zorg voor jou relevant en helpend kan zijn. Na deze cursus weet je wat doelgerichte zorg is en hoe je er mee aan de slag kan en met welke tools.

 

In deze cursus krijg je uitleg over doelgerichte zorg.

  • Wat betekent dit?  
  • En wat betekent dit voor mij als persoon met een zorg- en ondersteuningsnood, als mantelzorger, als zorgaanbieder?
  • Welke tools bestaan er en hoe kan ik ze gebruiken?

Deze cursus is opgebouwd aan de hand van kennisclips: korte videofilmpjes die telkens één onderdeel belichten. Na het volgen van deze basis cursus weet je wat doelgerichte zorg is, hoe je ermee aan de slag kan en welke tools je hiervoor kan gebruiken.

Deze cursus is opgezet voor een zeer breed publiek, de cursus is toegankelijk voor burgers, hulpvragers, mantelzorgers en zorgaanbieders.