Academie Voor De Eerste Lijn: Oproep deelname enquête eerstelijnsprofessionals

  • 18 augustus 2020

Beste eerstelijnszone,

Beste partner,

Graag breng ik onderstaande oproep onder de aandacht:

 

Om de noden van eerstelijnszorgverleners in kaart te brengen, hebben we als Academie voor de Eerste Lijn een enquête opgemaakt. Hierop willen we u vragen om de enquête te delen met de zorgverleners, binnen jullie eerstelijnszone. Door hun ervaringen en mening in kaart te brengen, willen we noden identificeren om die samen aan te pakken.

 

We hebben samen de zorg opgenomen in extreem moeilijke tijden. Deze tijden benadrukten het belang van een sterke Eerste Lijn en die willen we samen verder versterken! Om de eerstelijnszorg de plaats te kunnen geven die ze verdient – centraal in ons zorgsysteem – is het belangrijk om zicht te krijgen op uw werkomstandigheden: bv. hoe werkt u samen met andere zorgverleners, hoe ondersteunt u patiënten/cliënten in hun doelen en zelfzorg. 

 

Om jullie noden in kaart te brengen, hebben we als Academie voor de Eerste Lijn een enquête opgemaakt. De Corona-crisis zal ongetwijfeld een impact hebben gehad op uw werksituatie. Toch willen we u vragen om de enquête in te vullen met het oog op ‘normale’ werkomstandigheden (dus vóór Covid19). Door uw ervaringen en mening in kaart te brengen, willen we noden identificeren om die samen aan te pakken.

 

Aan de hand van de resultaten van de enquête willen wij zicht krijgen op de mate waarin reeds aan doelgerichte zorg, zelfmanagement ondersteuning en interdisciplinaire samenwerking en integratie wordt gedaan en waar er nog bepaalde noden zijn vanuit jullie oogpunt. Die noden willen we - samen met jullie – in kaart brengen en aanpakken.

 

De enquête is specifiek gericht naar eerstelijnsprofessionals. We willen dan ook beroep doen op jou om samen met tenminste 10.000 collega zorgverleners in de Eerste Lijn deze enquête éénmalig in te vullen.

Doe je mee? Klik dan op deze https://academie-eerstelijn.be/in-10-000-stappen-naar-een-geintegreerde-eerstelijnszorg/, vul de enquête in en deel het gerust met je collega’s die werken in de Eerste Lijn.

 

 

Apr. Sirimsi Muhammed Mustafa

PhD-Student

University of Antwerp

 

Faculty of Medicine and Health Sciences
Department of Primary and Interdisciplinary care
 
Campus Drie Eiken - Gouverneur Kinsbergencentrum - Lokaal Zuid-Afrika
Doornstraat 331 - 2610 Wilrijk - Belgium

MuhammedMustafa.Sirimsi@uantwerpen.be
+32488584354