Actuele personeelsnoden regio ELZ Scheldekracht

Ook voor de voorzieningen in ELZ Scheldekracht is dit een pittige periode. Topprioriteit blijft de zorg voor de bewoners en de ondersteuning van alle medewerkers, die het dag in dag uit waarmaken. Daar willen we als eerstelijnszone dan ook structureel op inzetten vanuit onze rol als vraag-en aanbodcoördinator

Voor verschillende woonzorgcentra in Scheldekracht zijn we dringend op zoek naar bijkomende verpleegkundige, zorgkundige en/of logistieke ondersteuning.
 

1. Reservepool regio ELZ Scheldekracht

Ben jij onze redder in nood en wil je graag opgenomen worden in onze pool van kandidaten ter ondersteuning van de voorzieningen in regio Scheldekracht**?  

Registreer je dan asap via het aanmeldformulier. Dan brengen we jou op regelmatige basis op de hoogte van de concrete vragen die we ontvangen. Van zodra er een match gevonden is, is het aan de organisatie zelf om afspraken te maken met de tegenpartij. 

Voor bijkomende vragen kan je steeds terecht op info@elzscheldekracht.be of rechtstreeks bij onze coördinatoren

2. Actuele en dringende noden regio ELZ Scheldekracht

Hieronder houden we een overzicht bij van de voorzieningen met actuele en dringende noden in onze regio. Kan u het verschil maken? Neem dan zeker contact op met de desbetreffende voorzieningen! 

WZC Larenshof (Laarne)

Dringend zorgkundige* en verpleegkundige ondersteuning gezocht voor de periode tussen 14 januari tem 22 januari. Voornamelijk voor de vroege shift, maar er zijn ook extra handen welkom voor de late shiften. 

(*ook Haio's en Huisartsen komen hiervoor in aanmerking)

Contactpersoon: mevr. Barbara Moreau - 09 223 86 00

WZC Sint-Vincentius (Zaffelare) 

Contactpersoon: mevr. Hilde Van Hecke - 0476 44 00 41


WZC Berkenhof (Merelbeke) 

Aanmelden kan via 09 272 20 00


WZC Kanunnik Triest (Melle)

Aanmelden kan via 09 252 60 56 


Van zodra er een match gevonden is, is het aan de organisatie zelf om afspraken te maken met de tegenpartij. 
 

3. Vrijwillige ondersteuning in de voorzieningen 

Graag geven we nog mee dat ook de vrijwilligersplatformen Help de helpersHelp in de zorg en het Rode Kruis beschikbaar blijven. Zowel zorgvoorzieningen als kandidaat-helpers kunnen er zich registreren ikv vrijwillige ondersteuning bij medische en niet-medische opdrachten. 

Werk je met vrijwilligers? Lees hier wat je allemaal in orde moet brengen.

 

*vereist: HBO5-diploma of bachelor verpleegkunde of bachelor vroedkunde, bereidheid te werken op covid en/of non-covid-afdelingen, inzetbare locatie te bekijken

**Regio ELZ Scheldekracht: Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Wachtebeke, Lochristi

 

Terug naar het overzicht met de 'Initiatieven Eerstelijnszone Scheldekracht vzw i.h.k.v. heropflakkeringen COVID-19'