Kom naar onze algemene vergadering en/of ons forum op 14 december!

Eerstelijnszone Scheldekracht organiseert dit najaar opnieuw een forum. Ben jij een eerstelijnsprofessional in één van onze 8 gemeenten (*) en heb je zin om je netwerk te verbreden, naar een inspirerende spreker te luisteren of een proefsessie te volgen? Schrijf je dan zeker in (nog vóór de deadline van 1/12) om je plaats te verzekeren !

* Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen

Wanneer en waar?

Het forum gaat door op 14 december van 18u tot 22u in het lokaal dienstencentrum De Merelaar (Kloosterstraat 24B, 9820 Merelbeke), maar je kan ook later aansluiten.

Ben je lid van de Algemene Vergadering? Dan kan je al aansluiten om 17u.

Wat staat er op de agenda?

  • 17u-18u: Algemene Vergadering (voor de leden)
  • 18u-19u30: Vrije inloop forum (netwerkmoment met walking dinner én proefsessies)

Proefsessie GBO

Proefsessie BOV

Proefsessie Academische werkplaats eerste lijn

Proefsessie Vlaams mantelzorgplan 2022-'24

  • 19u30-22u: Forum

Je hebt de keuze om in te schrijven voor één of meerdere van de drie blokken (AV/vrije inloop/forum).

inhoudelijk programma forum:

Karlien Hollanders

Storytelling (19.35-20u20)(Karlien Hollanders)

De PZON en zijn omgeving in het digitale landschap

Karlien is zelf zorgverstrekker geweest (apotheker), heeft gewerkt in de IT binnen de gezondheidszorg (Corilus & LynxCare) maar is bovenal een ervaringsdeskundige als mantelzorger van een ernstig zieke dochter. Het reizen tussen verschillende ziekenhuizen en eerstelijnsactoren, bracht de pijnpunten in het delen van medische data aan het licht. Vandaag deelt ze deze ervaringen met een breed publiek om zo mee te werken aan betere patiënt gecentraliseerde zorg. Recent startte ze tevens als consultant voor de FOD Volksgezondheid waar ze o.a. mee werkt aan de verbetering van mijngezondheid.be.

Ed

De essentie (20u20-21u05)(Edgard Eeckman)

Geldt in de zorg als in de wereld: “Het is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel”? Krijgt de zorgvrager de rol die hij of zij verdient? En wat is de essentie van het schouwtoneel? Met een knipoog belicht Edgard een ernstig standpunt.

Edgard is voorzitter van de VZW Patient Empowerment. Voorheen was hij 16 jaar communicatiemanager van het UZ Brussel. Hij studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en is doctor in de media- en communicatiestudies. Hij is gastprofessor over Patient Empowerment aan o.m. de Erasmushogeschool Brussel en heeft enkele boeken op zijn naam staan over communicatie, communicatie in de zorg en patient empowerment. Info op www.patientempowerment.be. Edgard is ook creatief actief: www.edgard.be.

Toekomst- en actieplan ELZ Scheldekracht

Aan de slag met het toekomst- en actieplan ELZ Scheldekracht! (21u05-21u55)

We reflecteren samen op het toekomstplan 2024-2026 en het actieplan 2024 van de Eerstelijnszone Scheldekracht vzw. Maken we met deze ambities en plannen onze rol, als expert in verbinding waar? Komen we daarmee tegemoet aan de noden, uitdagingen, ... benoemd in de voordrachten? Hoe kunnen we hier samen onze schouders onder zetten? We zoomen daarbij in op 3 concepten die ELZ Scheldekracht zal uitrollen in 2024: buurtnetwerken, proefsessies en fora.

Praktisch

Neem zeker ook je contactgegevens (eventueel visitekaartjes) en/of promotiemateriaal van jouw praktijk of organisatie mee (flyers, visitekaartjes, …), zodat anderen achteraf jou en/of je organisatie gemakkelijk kunnen terugvinden!

Heb je vragen? Dan kan je terecht bij ons via info@elzscheldekracht.be!

Bekijk de flyer:

donderdag 14 december 2023, 17:00 - 22:00
Het lokaal dienstencentrum De Merelaar Kloosterstraat 24B, 9820 Merelbeke
gratis