Waar en wanneer kan ik mij nog laten vaccineren?

Kom op 14 november, 30 november of 14 december je herfstbooster halen

Nu de herfstboostercampagne voorbij is, gaan we terug naar een waakfase. Nog tot het einde van het jaar kan je op een aantal openprikmomenten alsnog je herfstbooster krijgen:

14 december 2022 - 10 uur tot 20 uur: Zaal ’t Hof
(Grote Markt 41, 2200 Herentals)

Het is niet nodig hiervoor een afspraak te maken.

Vaak gestelde vragen

Moet ik een afspraak maken om naar de openprikdagen te komen?

Nee, tijdens de openprikdagen in november en december kan je zonder afspraak je vaccin komen halen. Bij aankomst aan het lokaal helpen de medewerkers aan het onthaal je verder om je te registreren. Breng wel zeker je identiteitskaart mee.

Komen er na deze dagen nog prikmomenten?

Voorlopig zijn dit de laatste prikmomenten die ingepland staan. Hoe de coronavaccinatie vanaf januari geregeld zal worden, is nog niet geweten. De kans is groot dat vanaf dan de huisdokters en/of apothekers het vaccin zullen zetten.

Psychologische ondersteuning

De Covid-19 pandemie heeft een behoorlijke psychosociale impact op iedereen. Verschillende diensten hebben initiatieven genomen voor het aanbeden van psychosociale ondersteuning aan de bevolking en hulpverleners.
Tijdens deze periode is het meer dan normaal om je gestrest, gedesoriënteerd, angstig, depressief of boos te voelen. Onderdruk je emoties niet.

Algemeen

 • Tele-Onthaal: wanneer je nood hebt aan een opvanggesprek. Je kan gratis bellen naar het nummer 106, maar je kan ook chatten.
 • Hulplijn Geweld: bij relationele spanningen, geweld (alle leeftijden). Je kan terecht op het nummer 1712 of op de website.
 • Depressiehulp: Voor online hulp kan je terecht op de website, waarop ook een rubriek geïntegreerd is over de coronaperiode.
 • Zelfmoordlijn: je kan terecht op het nummer 1813. Je kan ook chatten met vrijwilligers of contact opnemen via mail.
 • Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW): bij het CAW kan je terecht met al je vragen in verband met algemeen welzijn (bijvoorbeeld relationele problemen, persoonlijke moeilijkheden, ...). Je vindt alle informatie op de website.
 • De Opvoedingslijn: Eerste hulp bij opvoeding - voor ouders. Je kan bellen via 078 15 00 10 of via de website contact opnemen.
 • Druglijn: Voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken, vorm het nummer 018 15 10 20. Meer informatie vind je op de website.

Kinderen en jongeren:

 • Awel: voor kinderen en jongeren die nood hebben aan een gesprek. Gratis bellen kan naar het nummer 102 of via hun website.
 • JAC: het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Alle informatie vind je op hun website.
 • nupraatikerover: een platform voor kinderen en jongeren waar je kan chatten over al je vragen over misbruik.

Vluchtelingen:

 • Solentra helpdesk voor vluchtelingen: psychosociale ondersteuning (telefonisch of via Whatsapp) voor vluchtelingen die Arabisch, Farsi of Dari spreken. De helpdesk is elke werkdag bereikbaar, tussen 10u en 12u in Dari en Farsi en van 15u tot 17u in Arabisch op 0496 55 72 62 of 0800 35 247. Meer informatie vind je via de website.

Burgers