Basisvorming - Oost-Vlaams Netwerk cultuursensitieve zorg 

Datum:
Locatie: Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Logo agiiDe diversiteit in de samenleving is niet meer weg te denken. Voor hulpverleners vormt het contact met cliënten met een migratieachtergrond vaak een uitdaging. Er is meer ruimte voor misverstanden en dat kan leiden tot een moeilijke samenwerking.

In deze vorming van het Oost-Vlaams Netwerk cultuursensitieve zorg start men met een schets van de diverse samenleving en enkele belangrijke begrippen rond diversiteit. Doorheen de vorming komen er verschillende invalshoeken aan bod rond samenwerken in diversiteit: we denken na over vaardigheden op gebied van interculturele competenties en hoe je communicatiekloof kan verkleinen, we staan stil bij de rol die je eigen referentiekader kan spelen.

Tijdens de vorming is er ook ruimte voor uitwisseling van ervaring en meningen in het omgaan met diversiteit. Geen magische formules, maar samen stap voor stap zoeken hoe je kan werken aan verbinding.

Praktisch

  • Locatie: Online via MS Teams
  • Doelgroep: Zowel voor hulpverleners die nieuw zijn in hulp- of dienstverlening als voor alle hulpverleners voor wie het nieuw is om te werken met etnisch-cultureleminderheden
  • Prijs: Gratis
  • Inschrijving: Klik hier (max 2 per organisatie)
  • Lesgevers: Margot Lavent OTA vzw en Stijn Tondeur AGII