Bewegen op Verwijzing

Meer bewegen op je eigen tempo

Over de voordelen van bewegen valt niet te twisten en toch slagen we er vaak niet in om dagelijks voldoende te bewegen. Heb ook jij nood aan dat spreekwoordelijk duwtje in de rug om een nieuwe gezonde gewoonte op te bouwen? Maak kennis met Bewegen Op Verwijzing!

Meer bewegen

Hoe werkt Bewegen Op Verwijzing nu precies?

Wens je nieuwe gezonde gewoontes op te bouwen, spreek dan zeker een arts, paramedicus of een maatschappelijk werker aan. Zij kunnen je een verwijsbrief opmaken waarmee je een traject kan opstarten bij Bewegen Op Verwijzing-coach Ruben, Broes of Hilde.

Nadat je een verwijsbrief hebt gekregen neem je contact op met de beweegcoach uit jouw gemeente. Tijdens een gesprek, dit kan individueel of in groep zijn, maakt de coach samen met jou een persoonlijk en haalbaar beweegplan op dat 100% past in je dagelijkse leven en aansluit bij jouw persoonlijke noden en interesses.

Een Bewegen Op Verwijzing-coach is dus geen personal trainer die beweegoefeningen met jou doet, maar een echte coach die samen met jou kijkt hoe je meer kan bewegen in je dagelijkse leven om zo nieuwe gezonde gewoontes toe te voegen.

Dit kan gaan van kleine aanpassingen tot samen een sportieve activiteit vinden die past bij jou. De beweegcoach kent het lokale beweegaanbod en kan je zo begeleiden naar een vrijetijdsbesteding die je fysieke, mentale en sociale voordelen oplevert.

Na het eerste kennismakende gesprek ga je zelf aan de slag met de tips en het plan van je coach. Tijdens de volgende gesprekken bekijken jullie samen wat je haalbaar vond in je traject en wat je liever toch wat zou aanpassen. Zo vinden jullie samen de ideale manier om bewegen leuk en haalbaar te houden.

Hoeveel kost Bewegen Op Verwijzing?

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en streeft naar een laagdrempelig aanbod voor iedereen. De kostprijs voor een begeleiding varieert tussen 1 en 5 euro per kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming, dan is het intakegesprek gratis en worden er voor de volgende gesprekken speciale tarieven toegepast.

Zin om meer te bewegen?

Lijkt zo’n begeleiding wel iets voor jou? Iedereen kan deelnemen aan Bewegen Op Verwijzing, er zijn geen criteria om in te stappen op een traject. Praat erover met je zorgprofessional, laat je doorverwijzen en neem contact op met Ruben, Broes of Hilde!

Broes De Landsheer

Beweegcoach

Hilde Buyck

Beweegcoach

Ruben Ritserveldt

Beweegcoach

Enkele nuttige filmpjes

Wat is Bewegen Op Verwijzing?

Video's

Hoe maak je een verwijsbrief?

Video's