Bewegen Op Verwijzing Antwerpen Oost

Bedoeling van Bewegen Op Verwijzing

De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing. 

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.  Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting. 

Voordelen 

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact. Jo Vandeurzen, Vlaams minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Gezin: “Uit de evaluatie van de eerste projecten bleek dat de deelnemers erin slaagden om dagelijks meer te bewegen, ook zij die er anders heel moeilijk toe komen.” 

Bewegen op verwijzing coaches gezocht

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ kunnen huisartsen patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘Bewegen op Verwijzing-coach’. Het doel van het project is de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. In overleg met de Bewegen op Verwijzing-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

De Antwerpse Eerstelijnszones zijn op zoek naar extra Bewegen Op Verwijzing-coaches op zelfstandige basis voor volgende lokale werkingen:

  • Eerstelijnszone Antwerpen Oost: voor Wommelgem
  • Eerstelijnszone Antwerpen Zuid: voor Wilrijk
  • Eerstelijnszone Antwerpen Centrum: voor postcodes 2000 en 2018

Indien je een voorkeur hebt voor een bepaalde regio, kan je dit vermelden in je motivatiebrief.

Solliciteer voor zondag 1 augustus 2021 door een CV en motivatiebrief te mailen naar bie.vanremoortere@elzazuid.be. Meer info vind je terug in onderstaande vacature.

pdf bestandVacature Bewegen op Verwijzing coach Antwerpen 2021.pdf (165 kB)

Eerste afspraak gratis in 2020

 

Antwerpen herdenkt de Olympische Spelen van 1920

Hierdoor is de eerste afspraak van Bewegen Op Verwijzing in 2020 gratis voor elke inwoner van Antwerpen

 

 BOV eerste afspraak gratis in 2020

Didi Yordanova

BOVcoach Didi
Borgerhout
Maak een doorverwijsbrief

Mark Bogaerts

BOVcoach Mark Bogaerts
Deurne
Kaart ELZ Antwerpen Oost

Cijfers bewegen op verwijzing 2018

Cijfers BOV 2018