Bewegen Op Verwijzing ELZ Noord Antwerpen

Bedoeling van Bewegen Op Verwijzing

De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing. 

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.  Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting. 

Voordelen 

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact. Jo Vandeurzen, Vlaams minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Gezin: “Uit de evaluatie van de eerste projecten bleek dat de deelnemers erin slaagden om dagelijks meer te bewegen, ook zij die er anders heel moeilijk toe komen.” 

Eerste afspraak gratis in 2020

Antwerpen herdenkt de Olympische Spelen van 1920

Hierdoor is de eerste afspraak van Bewegen Op Verwijzing in 2020 gratis voor elke inwoner van>

  • Berendrecht, Zandvliet en Lillo
  • Ekeren
  • Luchtbal
  • Merksem
  • Stabroek
 BOV eerste afspraak gratis in 2020
Regio ELZ Noord Antwerpen

Stijn Waeijaert

BOVcoach Stijn Waeijaert
Ekeren, Luchtbal en Merksem
Maak een doorverwijsbrief

Jordi Jansen

Jordi Jansen beweegcoach Noorderkempen
Hoevenen, Putte en Stabroek

Tom Van der Goten

BOVcoach Tom Van der Goten
Berendrecht, Zandvliet en Lillo

Cijfers bewegen op verwijzing 2018

Cijfers BOV 2018