In samenwerking met Marc Vermeire (lokaal co├Ârdinator Eerstelijns Psychologische Zorg Waas en Dender) geven we tijdens deze Boterhammen en Soep meer informatie over de conventie Eerstelijnspsychologische Zorg (ELP):
  • Wat betekent de conventie ELP?
  • Hoe gaat het met de mentale gezondheid van de inwoners van onze Eerstelijnszone?
  • Wie zijn de geconventioneerde psychologen en orthopedagogen, eerstelijnspartners als doorverwijzer en organisaties die werkzaam zijn binnen geestelijke gezondheidszorg in onze Eerstelijnszone?

Deze bijeenkomst geeft de mogelijkheid voor de geconventioneerde psychologen om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en contact te hebben met eerstelijnspartners.

Het programma ziet er als volgt uit:
11u30: Ontvangst met een broodje en soep

12u: Verwelkoming en introductie Geestelijke Gezondheidszorg in de eerste lijn door Marc Vermeire

12u15-13u: inhoudelijk sessie

  • sessie voor geconventioneerde psychologen/orthopedagogen: stand van zaken conventie, uitwisseling van ervaringen en aanpak binnen de conventie, voorstelling andere partners binnen GGZ
  • sessie voor eerstelijnspartners uit onze zone: wat is de conventie Eerstelijnspsychologische zorg, wie komt hiervoor aan bod, hoe herken je signalen van mentale problemen, hoe verwijs je door?

13u-14u: Maak kennis met de geconventioneerde psychologen/orthopedagogen, het aanbod rond GGZ en de eerstelijnspartners/doorverwijzers binnen onze Eerstelijnszone

Accreditatie wordt aangevraagd.

Inschrijven is gratis en mogelijk via deze link. (tot vrijdag 24 maart)

dinsdag 28 maart 2023, 11:45 - 14:00
Vergadercentrum De Boomgaard Ingang via Papiermolenstraat 2, 9200 Dendermonde
gratis