Slogan BOV

Wat is BOV?

De afkorting BOV staat voor Bewegen Op Verwijzing.

‘Bewegen Op Verwijzing’ helpt mensen die onvoldoende bewegen op weg naar een actiever en gezonder leven.

Hoe doen we dit?

Met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat. Het is een persoonlijk coachingtraject dat zich kenmerkt door een professionele en motiverende coach, een beweegplan op maat en nauwe opvolging.

Wat doet een BOV-coach?

De BOV-coach zet patiënten in beweging aan de hand van motiverende gesprekken. De coach maakt samen met de patiënt een beweegplan op maat en volgt dat op. Hij of zij blijft de patiënt coachen en motiveren vanop de zijlijn om de beweegdoelen waar te maken. Als het mogelijk is, zal de coach de patiënt doorverwijzen naar het lokale beweegaanbod. Hoe zo’n begeleiding er precies uitziet, kom je hier te weten. U beweegt niet samen met de coach. Op deze manier blijft u actief, ook zonder coach.

BOV uitbreiding zorgberoepen

Hoe kom je er terecht?

Als arts kan je bepaalde patiënten doorverwijzen voor dit beweegtraject.

Vanaf 1/9/2023 kunnen ook andere zorgverstrekkers patiënten doorverwijzen. Denk maar aan verpleegkundigen, kinesitherapeuten, diëtisten, apothekers, maatschappelijk werkers, psychologen, ergotherapeuten, vroedvrouwen, podologen, ...

Welke patiënten precies?

Eenvoudig: iedereen die de aanbevelingen van beweging en lang stilzitten niet haalt.

Ook verwijzen naar Bewegen Op Verwijzing?

Gezond Leven vzw ontwikkelde een e-learning die verwijzers helpt om zo efficiënt mogelijk patiënten of cliënten door te verwijzen naar een BOV-coach. Hoe beter je als verwijzer weet hoe het werkt, hoe makkelijker je patiënten of cliënten kan motiveren.

Hoeveel kost dit?

Iedereen die komt 'bewegen op verwijzing' geniet van een gunstig tarief. Personen met een verhoogde tegemoetkoming krijgen een nog gunstiger tarief. Een sessie kost maximum €15.

Wie zijn de beweegcoaches van eerstelijnszone Demerland?

BOV foto

Meer info vind je hier

Of bekijk hieronder hoe het BOV-traject in zijn werk gaat:

Video's