Campagne 'Elke stap zet je samen'

  • 21 september 2021

Neem deel aan de unieke campagne: ‘Elke stap zet je samen’

De basis van Patient Empowerment is een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker in wederzijds respect. In dat kader lanceert de vzw Patient Empowerment op 26 oktober voor het eerst een grootscheepse affiche- en socialemedia-campagne onder de titel ‘Elke stap zet je samen’. Dat gebeurt in samenwerking met tal van zorgorganisaties, ook in de eerste lijn en de geestelijke gezondheidszorg. Met o.m. dank aan onze partner TomatoLab (Vincent Knecht, Jan van der Vloet en Bas Pattyn) en aan cartoonist Arnulf.

De campagne bestaat uit pers- en redactionele informatie, affiches en banners voor websites en sociale media. De campagne richt zich tot de volledige zorgsector en ook tot de eerste lijn (huisartsenpraktijken, apotheken, paramedische praktijken, …). Alle mogelijke zorgorganisaties kunnen deelnemen. Deelnemen is gratis.

Wat biedt de vzw gratis aan?

Affiches
Er zijn drie affiches en je bepaalt zelf welke je kiest en in welke hoeveelheid. Je kan er ook meerdere kiezen. De QR-code op de affiche zal verwijzen naar een campagnepagina op www.patientempowerment.be. Daar zal uitleg staan over de campagne en zullen de deelnemende organisaties worden vermeld.

Banners website en sociale media
o Cartoons worden u ter beschikking gesteld om zelf materiaal aan te maken.
o Er wordt een voorbeeld bezorgd van een mogelijke websitebanner.
o Er worden voorbeelden bezorgd van sociale media posts.

Redactionele artikels (intern + extern)
Je ontvangt redactioneel materiaal: korte teksten, tekstsuggesties voor posts, cartoons, redactionele artikels variërend in lengte.

 

 

 

 

 

 

 

 

De timing: start op 27 oktober

  • Het startschot van de campagne wordt gegeven op het eerste symposium van de vzw Patient Empowerment op 26 oktober. Doel is dat alle deelnemers vanaf 27 oktober over hun deelname communiceren.
  • De bedoeling is dat de campagne minstens 4 weken loopt, idealiter tot eind 2021. Het staat elke deelnemer vrij om ze ook daarna nog te gebruiken.
  • De vzw Patient Empowerment ondersteunt de campagne met een uitgebreide & intensieve pers- en redactionele campagne via de media en sites en tijdschriften van patiëntenverenigingen en vakorganisaties.
  • In 2022 zal een vervolgactie worden georganiseerd.

Praktisch: deelnemen is gratis. 

Bestel hier de affiches!