CAW Antwerpen opent 3 nieuwe CAW huizen-10 januari 2022

Maandag 10 januari opent CAW Antwerpen drie nieuwe CAW Huizen.

Mensen met een welzijnsvraag kunnen vanaf nu ook terecht in een CAW Huis in de eerstelijnszone Noorderkempen (Brasschaat), eerstelijnszone ZORA (Mortsel) en eerstelijnszone Voorkempen (Zoersel). Ze kunnen er gewoon binnenlopen tijdens de openingsuren. Hulpverleners van het CAW zoeken samen met hen naar een oplossing. De hulp is gratis, vrijwillig en vertrouwelijk. 

Een plek waar mensen makkelijk terecht kunnen

CAW Antwerpen opende in juli al vier CAW Huizen in stad Antwerpen. Door nu ook buiten de stad fysieke locaties te voorzien, spreidt CAW Antwerpen haar aanbod beter uit over de zeven eerstelijnszones. Zodat hulp nooit ver weg is.

Met deze drie extra locaties realiseren we een betere afstemming op de welzijnsnoden in ons hele werkingsgebied. Het is belangrijk dat mensen dichtbij terecht kunnen. Afstand is een obstakel om hulp te zoeken. Natuurlijk kunnen ze ook bellen, mailen, of chatten met een hulpverlener. Maar sommigen geven de voorkeur aan fysiek langskomen. Daarom zorgen we dat er in elke eerstelijnszone een plek is waar mensen makkelijk terecht kunnen. Dichtbij. Dus nooit ver weg. We werken ook mobiel over die eerstelijnszones. Een CAW Huis is er voor alle inwoners van de eerstelijnszone, dus waar nodig verplaatsen wij ons naar hen.

Toegangspoort en expertise in huis

Een CAW huis kan je zien als een fysieke toegangspoort, waar iedereen terecht kan. Achter die poort ontsluit zich ons divers CAW aanbod. In de drie CAW Huizen zelf zit naast een generalistisch onthaal ook expertise rond wonen in huis. Ook jongeren kunnen er terecht. JAC medewerkers komen ter plaatse, zodat jongeren er terechtkunnen met al hun vragen en kopzorgen.

Brasschaat, Mortsel en Zoersel

CAW Antwerpen omvat zeven eerstelijnszones. Vier in stad Antwerpen, en drie daarbuiten: eerstelijnszones Voorkempen, Noorderkempen en ZORA.

CAW Huis Voorkempen bevindt zich in de Handelslei 151 in Zoersel. CAW Huis Noorderkempen in de Oude Baan 27 in Brasschaat. CAW Huis ZORA in de Mechelsesteenweg 131-135 in Mortsel. Mensen kunnen er binnenlopen zonder afspraak op maandag tussen 13 en 16u en op donderdag tussen 16 en 19u. Uiteraard is het CAW daarnaast ook telefonisch en digitaal bereikbaar. 

Contact opnemen of iemand de weg wijzen naar een CAW Huis?

Een overzicht van alle CAW Huizen van CAW Antwerpen is te vinden op www.caw.be/huis. Daar vind je alle adressen en contactgegevens voor cliënten terug.


Wensen jullie zelf meer info over een CAW Huis, dan kan je contact opnemen met de teamcoördinatoren:

         cawhuisvoorkempen@cawantwerpen.be

 

         cawhuisnoorderkempen@cawantwerpen.be

Voor CAW huis Noorderkempen zijn we op zoek naar een nieuwe coördinator.   In afwachting zal Tom Van de Geuchte tijdelijk de aansturing op zich nemen.

         cawhuiszora@cawantwerpen.be