Comon - Samen maken we Gent nog beter

  • 8 juni 2021

Comon is een gloednieuw collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook.

Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaren.

Elk jaar werkt Comon over 1 thema. Dit jaar is dat het thema ‘gezondheid’: dus over de toekomst van gezondheid. Gezondheid gaat zowel over mentale als fysieke gezondheid.

  • De eerstvolgende activiteit van Comon gaat over gezondheidsdata: ‘Wil je eens wat weten?’ op dinsdagavond 15 juni. Iedereen is welkom. Het gaat zowel live in De Krook als online door. Deelname is gratis. 
     
  • Op de website van Comon kunnen alle Gentenaars hun uitdaging voor een gezonder Gent posten tot eind juni. Via diezelfde link kunnen alle Gentenaars ook stemmen op hun favoriete uitdaging. In de zomer kiezen de experts van Comon 1 uitdaging uit, waarmee ze in het najaar een experiment opzetten in De Krook.

Meer informatie over Comon vind je op www.comon.gent