Waar kan ik terecht voor een PCR-test?

PCR-test

Sinds 1 november 2022 werden de meeste testcentra gesloten. Je kan hier dus niet meer terecht voor een PCR-test te laten uitvoeren.

Volgens het advies van Sciensano wordt het testen door een zorgverlener (met een snelle antigeentest of PCR) niet langer routinematig aanbevolen voor iedereen die symptomen vertoont (zie gevalsdefinitie), behalve enkele uitzonderingen. Zelftesten wordt echter nog steeds sterk aanbevolen. Een positief resultaat moet niet langer worden bevestigd door PCR of RAT. De huisarts heeft de mogelijkheid om een positief zelftestresultaat direct als een positieve snelle antigeentest (RAT) te registreren. Als het resultaat van de zelftest positief is, gelden de aanbevelingen voor een positief geval (zie isolatie).

Indien je toch een PCR-test wenst te laten uitvoeren kan je hiervoor terecht bij een aantal instanties.

Huisarts

Indien je dit wenst kan je steeds terecht bij je huisarts om een PCR-test te laten uitvoeren. Let wel op: je dient hiervoor steeds een afspraak te maken.

Apotheek

Personen met COVID-19 symptomen kunnen zich ook bij hun apotheek laten testen. Let wel op: de apotheken zijn vrij om deze dienst al dan niet aan te bieden. Je kan altijd via de website kijken welke apotheek in jouw omgeving een COVID-19 test uitvoert.

Contacteer bij voorkeur altijd eerst je apotheek om te horen of je apotheek je kan testen en of je een afspraak moet maken of niet.

Website Apotheek

Labo RIGO

Bij Labo Rigo kan je van maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 uur en 10.00 uur terecht voor een PCR-test. Dit is niet op afspraak. Op zondag en feestdagen worden geen testafnames gedaan.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Labo Rigo.

Website Labo Rigo