Herfstvaccinatie

Alle personen ouder dan 18 jaar zijn in onze Eerstelijnszone Leuven Zuid uitgenodigd voor een Herfstbooster. Op dit moment kennen we een vaccinatiegraad van 62,06% bij alle volwassenen in onze zone. Dit ligt een stuk hoger dan in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad 47,65% is. De groep die het beste scoort zijn de 65-79 jarigen. In totaal is in onze ELZ 85,35% op de uitnodiging ingegaan.

Vaccinatiegraad ELZ Leuven Zuid
Bron: vaccinatieteller – vaccinatiegraad Herfstbooster ELZ Leuven Zuid

Hoe nu verder?

In november en december zullen de vaccinatiecentra VC Colomba in Kortenberg en VC Roosenberg in Oud-Heverlee slechts sporadisch open zijn. Mensen die om een of andere reden nog geen Herfstbooster hebben gehad, kunnen hiervoor contact opnemen met het callcenter van de vaccinatiecentra.
Inwoners van de gemeenten Oud-Heverlee, Bierbeek, Huldenberg en Lubbeek kunnen terecht in het vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee. Meer info kan je vinden op de website: https://www.vcderoosenberg.be/.

Waar en wanneer kun je terecht?

Inwoners van Kortenberg, Bertem en Herent kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg. Voor meer informatie surf naar de website: https://www.vaccinatiecentrumkortenberg.be/.