Dag Van de Mantelzorg 23 juni 2021

Initiatieven regionaal en provinciaal in kader van "Dag van de Mantelzorg":


Mantelzorgnetwerk Brugge: Wij willen “mooie woorden” voor de Mantelzorgers
 

Zet woensdag 23 juni zeker in je agenda, want dan is het de “Dag van de Mantelzorg”. Dat is de gelegenheid bij uitstek om iedereen in de bloemetjes te zetten die belangeloos – en vaak ook onzichtbaar – zorg biedt aan mensen met wie men een sterke persoonlijke band heeft. Om die dag extra glans te geven, vullen we vanaf 23 juni Brugge met zo veel mogelijk mooie woorden. Hoe beleef jij de zorg voor een ander die je graag ziet? Wat betekent mantelzorg voor jou? Deze vragen waren het uitgangspunt voor de oproep om hierover gedichten te schrijven.  Ook onze Brugse woord-kunstenaars werden hiervoor aangesproken.
Een selectie van de gedichten wordt opgehangen in de Brugse binnenstad op een parcours dat we gerust een “Mantelzorg-gedichtenwandeling” mogen noemen.  Daarenboven krijgen alle gedichten sowieso ook een plekje op de website van Stad Brugge.

Praktisch
De gedichten zijn van 23 juni tot en met 7 juli te bewonderen op de ramen van de vele partners in onze Brugse binnenstad.
De wandeling bedraagt 5 km, maar kan uitgebreid worden met extra wandellussen en dus met nog meer gedichten…
Een routebeschrijving kan je vanaf 21 juni afhalen in de buurtcentra, in de plaatselijke bibliotheek en in het Huis van de Bruggeling.

De locaties hebben ondertussen allemaal hun gedicht ontvangen. De buurtcentra, toeristische dienst, Huis van de Bruggeling en de Bib zullen allemaal een voorraad affiches en wandelkaartjes hebben, zodat mensen die daar kunnen ophalen.

Impressie van de Mantelzorgstand in de bib en buurtcentra:

mantelzorgstand

We hebben nog reserve van zowel affiches als wandelkaartjes in de Barrièrestraat 13, 8200 Sint-Michiels. Wees vrij om voor je eigen organisatie en buren in Brugge kaartjes en affiches op te halen. Graag wel eerst een seintje bij Sandra van het buurtcentrum via 0473/91 66 69

Meer info via deze link.

De podcast van Mintus over mantelzorg en Dag van de Mantelzorg beluisteren via:
Spotify: https://spoti.fi/34xanDj
Anchor.fm: https://bit.ly/3ySzIFx
Youtube: https://youtu.be/1tE4_ql0LZI

Mintus publiceerde een mooi FB bericht, ter inspiratie: https://www.facebook.com/Mintus.Brugge/posts/1511597699226607
 

 

Mantelzorgers zijn van goud waard in de zorg voor personen met een chronische aandoening. Zeker in deze coronatijd is gebleken hoe belangrijk de plaats van mantelzorgers is.  #WVLmanteltmee is een uniek project voor West-Vlaanderen.

Manteltmee

Ook jij kan onze actie uitdragen (boodschap van #WVLmanteltmee)
De komende weken zal in de media aandacht worden gegeven aan de  actie #WVLmanteltmee.  Maar we willen het nog breder uitdragen naar iedereen die mantelzorg lief is. Je kan ons helpen onze actie mee uit te dragen. We maken er samen iets moois van !!

De materialen kunnen jullie downloaden via onze website De dag van de mantelzorg, 23 juni 2021 | wvlzorgt.be.
We willen jullie vragen om ons te volgen op facebook en onze berichten mee te helpen verspreiden: (20+) WVLmanteltmee | Facebook
Via deze link kan je jouw profielfoto aanpassen en te kennen geven dat je mantelzorgers ondersteunt: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=486266829155383

 

Op 23 juni voorziet Samana een online programma met voor iedere mantelzorger wat wils: muziek, verhalen, koken, … 
Het volledige programma is gratis en hier terug te vinden.

 

Ook Eerstelijnszone Brugge helpt mee de mantelzorgers in de bloemetjes te zetten!

brugge DVM