Dag Van de Mantelzorg

  • 23 juni 2021

Mantelzorgers zorgen dag in, dag uit voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt. Elk jaar op 23 juni worden zij bedankt voor hun inzet. Vandaag is dat niet anders. 

 

De coronacrisis brengt een warme golf van (spontane) solidariteit teweeg. Dagenlang applaudisseerden we voor onze zorgverleners in ziekenhuizen, woonzorgcentra en de thuiszorg. Maar deze waardering voor de reguliere zorg geldt ook voor mantelzorgers!

Vandaag is het applaus voor jullie, (mantelzorg)helden van de zorg! Jullie belangeloze inzet voor een dierbare is goud waard!

Jullie houden niet enkel het informele netwerk van de zorg draaiende. Jullie bieden een warme houvast, een helpende hand, een tochtgenoot,… Jullie inspanningen zijn meer dan ooit een onmisbare schakel in het zorglandschap!

Tegelijk mogen we niet vergeten dat vandaag de dag steeds meer van mantelzorgers verwacht wordt. En ook jullie hebben soms nood aan een luisterend oor. Daarom moeten we blijvend aandacht hebben voor de juiste ondersteuning en een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast. Hier willen we als Eerstelijnszone  in de toekomst zeker ook meer ons steentje aan bijdragen.

Klik op volgende mantelzorgverenigingen voor meer info :

https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/1/e/csm_csm_Coponcho_logo_343a69a29a_90dc764351.png
https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/8/c/csm_liever_thuis_1109346fc4.jpg https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/3/e/csm_steunpunt_mantelzorg_logo_3a54adc6c6.png https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/8/8/csm_ons_zorgnetwerk_5eca5d5d34.png

https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/9/9/csm_samana_833d179636.png

Logo Okra