Het Europees Parlement heeft onlangs ingestemd met de invoering van de European Disability Card (EDC) en een verbeterde Europese parkeerkaart voor mensen met een handicap. Deze gratis kaart, ook wel bekend als de Europese gehandicaptenkaart, bevordert de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding en biedt voordelen in deze domeinen. Deze kaart toont snel aan anderen dat je een beperking hebt. Deze informatie kan zeer belangrijk zijn in situaties waarbij u hulpdiensten of de politie nodig hebt.

Belgiƫ neemt al sinds 2017 deel aan het Europese proefproject voor de kaart, met de goedkeuring van het Europees Parlement wordt de kaart nu erkend in alle 27 lidstaten van de Europese Unie.

De kaart kan worden aangevraagd door personen die erkend zijn door of hulp krijgen van een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap.

Organisaties bepalen zelf welke voordelen ze toekennen op vertoon van de kaart, zoals kortingen, audiogidsen of voorbehouden plaatsen.

Meer informatie?

Klik hier