Gele doos

Wat is de gele doos?

In de gele doos bewaar je belangrijke medische gegevens zoals je medicatieschema. Je bewaart de doos in je koelkast. Dat is een makkelijke vindplaats voor de hulpdiensten. Bij de gele doos horen ook stickers die je aan de binnenkant van je voor- of achterdeur kan kleven. Zo weten hulpverleners dat ze in de koelkast een gele doos kunnen vinden.

Voor wie is de gele doos?

De uitnodigingsbrief wordt standaard verstuurd naar 65-plussers in de gemeenten die participeren in het project. Gaandeweg wordt er bekeken of ook andere doelgroepen een gele doos krijgen.

Wat zit er in de gele doos?

Standaard zitten in de gele doos een medisch fiche, een fiche vermiste persoon en twee stickers. De fiche vermiste persoon is vooral van belang voor mensen die door dementie of andere aandoeningen een verminderd oriƫntatiegevoel hebben en sneller de weg kwijtraken. 65-plussers voegen zelf nog hun meest recente medicatieschema toe, een kopie van hun identiteitskaart en andere belangrijke informatie. Zorgprofessionals kunnen waar nodig helpen om de fiches in te vullen en de gegevens up-to-date te houden.

Wanneer gaat dit project van start?

Stad Aarschot gaat alvast van start met het verdelen van de gele dozen vanaf 1 december 2022. Andere gemeenten van eerstelijnszone Demerland volgen in voorjaar 2023.
Bekijk hier het verslag van het persmoment in Aarschot. Op hun website vind je ook meer uitleg over de gele doos.

Gele doos