De gelukswandeling

Welkom op deze gelukswandeling! In de eerstelijnszone Herkenrode (Alken, Diepenbeek, Hasselt, Herk-de-Stad, Zonhoven) bevinden zich vijf gelukswandelingen. De wandelingen zijn gemaakt op basis van de Geluksdriehoek, die ontwikkeld is door het Vlaams Instituut Gezond Leven. De driehoek focust vooral op de dingen die je zelf kan doen en veranderen.

Gelukkig zijn is iets dat we allemaal graag willen. Maar je gelukkig voelen, wat is dat precies? Het perfecte geluk bestaat niet. Je hebt niet altijd alles zelf in handen om je eigen geluk te bepalen. Er zijn wel een aantal zaken die je kan doen of waar je aandacht aan kan schenken, om je geluksgevoel te vergroten. De Geluksdriehoek laat zien dat geluk uit drie grote onderdelen bestaat: ‘je goed voelen’, ‘jezelf kunnen zijn’ en ‘goed omringd zijn’.

Tijdens deze wandeling kom je 8 stopplaatsen tegen, die je herkent aan het bordje met de QR-code. Elke QR-code leidt je naar een vraag of een tip rond het verhogen van je welbevinden. Meestal staat er een bank in de buurt van de stopplaats, aarzel niet om hier plaats te nemen. Je kan ze benutten als rust- én ontmoetingsplek om te bouwen aan je geluk.

Vijf locaties

  • Alken

De wandeling ‘Je goed voelen’ start aan parking ’T Kapittel en volgt de 4000 stappen route

Adres: Hoogdorpsstraat 38, 3570 Alken

Afstand: 3 km

  • Diepenbeek

De wandeling ‘Goed omringd zijn’ start aan De Visserij en volgt de gele route van De Wijers

Adres: Onze-Lieve-Vrouwstraat, 3590 Diepenbeek

Afstand: 3,9 km

  • Hasselt

De wandeling ‘geluksdriehoek’ start aan de Herkenrodebossen en volgt de gele route

Adres: Sportcentrum Ten Hove, Ten Hove 5, 3510 Kermt

Afstand: 4,5 km

  • Herk-de-Stad

De wandeling ‘Jezelf kunnen zijn’ start aan het revalidatiecentrum St. Ursula en vormt een onderdeel van de 3540 wandelingen

Adres: Diestsesteenweg 8, 3540 Herk-de-Stad

Afstand: 2,88 km

  • Zonhoven

De wandeling ‘Veerkracht’ start aan de Evenementenhal Den Dijk

Adres: Rozenkransweg 4, 3520 Zonhoven

Afstand: 2 km

RGB Logo Gelukswandeling