Een gezonde mond is voor iedereen heel belangrijk om gezond te blijven. Het toepassen van een goede mondhygiëne is vaak een uitdaging.

Tijdens de week van 22/03 t/m 29/03 beschikt onze Eerstelijnszone Regio Grimbergen over de ‘Gezonde Mondkoffer’ die ze graag (met of zonder begeleiding vanuit ons team) willen voorstellen en toelichten aan zorg- en hulpverleners in onze woonzorgcentra, thuisverpleging en gezinszorgdiensten, VAPH-voorzieningen, dagopvang voor ouderen en lokale dienstencentra.

De Gezonde Mondkoffer is een uitleenbox vol educatief materiaal om zowel ouderen en personen met een beperking, alsook jongeren te laten kennismaken met preventieve mondzorg en het tandartsbezoek. De Gezonde Mondkoffer bestond al langer, maar werd recent uitgebreid met materialen specifiek voor ouderen en mensen met een beperking. Via de materialen in de koffer kan je informatie over mond en tanden tastbaar en levendig maken.

Meer info: https://gezondemond.be/iedereen/

Doelgroep? Alle geïnteresseerde zorg- en hulpverleners, mantelzorgers binnen jouw organisatie, actief in Eerstelijnszone Regio Grimbergen.

Hoe? Je kan de Gezonde Mondkoffer reserveren van 22/03 t/m 29/03 (gedurende 2 uur) via onderstaande link. Je kan eveneens beroep doen op een begeleider die de Gezonde Mondkoffer volledig zal toelichten.

Praktisch? Je zorgt voor een locatie en nodigt de zorg- en hulpverleners, mantelzorgers uit.

Later kan deze koffer ingezet worden om zelf als zorg-, hulpverlener of mantelzorger aan de slag te gaan en ouderen, personen met een beperking, jongeren en kinderen kennis te laten maken met preventieve mondzorg.

Via onderstaande link kan je de Gezonde Mondkoffer reserveren.

Link: De gezonde mondkoffer reserveren

Meer info over de inhoud van de Gezonde Mondkoffer vind je hier:

Link handleiding basiskoffer kinderen

Link handleiding kofferuitbreiding ouderen

Link handleiding kofferuitbreiding voor personen met een beperking

woensdag 22 maart - woensdag 29 maart 2023
gratis