De persoon met een zorgvraag centraal in Noord Limburg

Persoon centraal

De eerstelijnszone staat voor doelgerichte zorg: zorg waarin de persoon en niet de ziekte of beperking centraal staat. Professionals in een eerstelijnszone werken samen met de persoon met een zorgvraag aan de weg naar de meest optimale en best mogelijke levenskwaliteit.

In de eerstelijnszone voert de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood of zijn mantelzorger de regie over de organisatie van zijn zorg. Patiënten- en mantelzorgverenigingen bieden ondersteuning.

Een goede kwaliteit van leven voor en door elke burger: die start met jouw inzet op preventieve actie.

Als lid van de eerstelijnszone werk je mee aan buurtgerichte zorg. Dat is een actieve samenwerking tussen professionele, vrijwillige en informele zorg in de buurt. 

Ook nood om meer te bewegen in je dagelijkse leven? Doe dan een beroep op een Bewegen Op Verwijzing-coach. Je huisarts (maar ook je psycholoog, apotheker, verpleegkundige, diëtist of maatschappelijk assistent) kan je doorverwijzen naar zo’n coach in jouw buurt tegen een erg lage prijs. Die coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen en je professioneel begeleiden, zodat jij meer kan bewegen, op jouw eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel.