Dementie avond: "Dementie, als je ermee te maken krijgt"

  • 28 maart 2022

Het bestuur van gemeente en OCMW Jabbeke organiseren op dinsdag 19 april een thema-avond rond Dementie. Dit in samenwerking met Foton, het Expertisecentrum voor Dementie Noord-West-Vlaanderen en Oostende-Veurne.

 

Er wonen in Vlaanderen 132.000 mensen met dementie, maar nog minstens drie keer zoveel mensen zijn betrokken.  Mantelzorgers, naasten, hulpverleners, …

Wie met dementie te maken krijgt heeft een grote nood aan specifieke informatie.

 

Op deze samenkomst vertonen we de bekroonde film “Still Alice”, daarin volgen we Alice Howland, een vrouw van vijftig die de diagnose Alzheimer krijgt.  Langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt, de wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. 

Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

 

Na de voorstelling is er gelegenheid om vragen te stellen aan mevrouw Leentje Vanderniepen, deskundige bij Foton.

Naast het aanbod voor professionele hulpverleners heeft Foton ook een uniek aanbod ontwikkeld voor personen met dementie en hun familie of mantelzorgers.

 

Inschrijven kan aan het onthaal van het Sociaal Huis Jabbeke, Caverstraat 16 te Jabbeke. Of via mail normajean.harrison@jabbeke.be of chantal.denys@jabbeke.be.

Telefonisch : 050/810.180