Eerstelijnszone Schelde en Leie nodigt je met veel plezier uit op het eerste Dementiekompas Live!

We brengen het Dementiekompas tot leven met een interactieve kennismaking met het dementiekompas en deelnemende organisaties. We voorzien ook een rondleiding op de nieuwe locatie van het geriatrisch dagziekenhuis.

We kondigen jullie met veel plezier de aanwezigheid aan van Leen en Kristof van Arteveldehogeschool (vanaf 15u) die je laten kennismaken met VR it Yourself (Virtual Reality in de zorg) tijdens Dementiekompas Live op 20 september!

Het is een uitdaging om oudere personen en hun omgeving blijvend betekenisvolle activiteiten aan te bieden. Zo kunnen ze participeren aan betekenisvolle sociale-, culturele- en spirituele activiteiten. Op maat ontwikkelde activiteiten die ondersteund worden door virtual reality kunnen hier een antwoord op bieden. Vr It Yourself van Arteveldehogeschool ondersteunt zorgverleners en -organisaties om deze methodiek te leren en te implementeren. Cliënten kunnen op die manier toch genieten van de tuin van de voorziening of een uitstap naar zee.

Op de stand van VR it Yourself tijdens Dementiekompas Live kan je voorbeelden ervaren van een cliëntgerichte relaxatie en reminiscentie activiteit.

We ontmoeten je graag,

Kristof Cleymans, Leen Bouckaert (Arteveldehogeschool)

Bekijk hier het filmpje over VR it Yourself: https://youtu.be/ADw1TWCENm8?si=3oSkxWYuirhyTG8k

Dementiekompas Live gaat door op woensdag 20 september vanaf 13u30 in AZ Sint-Vincentius Deinze. Onderstaand kan je de uitnodiging terugvinden.

Inschrijven is gratis en kan via deze link, of via de uitnodiging voor 15 september.

Flyer Dementiekompas Live
woensdag 20 september 2023, 13:00 - 18:00
AZ Sint-Vincentius Deinze Schutterijstraat 34, 9800 Deinze
gratis