Vaccinatiecentra

Sporthal Denderdal in Erembodegem is het vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Regio Aalst. Dit betekent dat de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zich daar kunnen laten vaccineren.

 

Vervoer nodig van en naar het vaccinatiecentrum?

Informeer bij jouw stad of gemeente voor de mogelijkheden. 

Praktische vragen

Extra praktische info kan je terugvinden via de websites van de respectievelijke steden en gemeenten in onze zone:

Zit je nog met vragen rond het vaccinatiecentrum, bel het callcenter via 053 72 30 80 (bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u tot 17u)

Algemene info rond de vaccinaties en de vaccinatiecampagne vind je terug via www.laatjevaccineren.be

Boosterdosis COVID-19 voor 65-plussers en zorgverleners Eind september 2021 werd beslist om alle 65- tot 84 -jarigen een boostervaccin te geven. Vanaf november komen ook zorgverleners in aanmerking voor een boostervaccin. De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1prik) is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden. De 65-84-jarigen die thuis wonen zullen gevaccineerd worden in de vaccinatiecentra.

In ons vaccinatiecentrum Denderdal Aalst worden momenteel personen uit de 3de en 4de categorie uitgenodigd. Dit houdt in dat de jongeren -18 jarigen en de 2de kansers hun uitnodigingen ontvangen en in de komende weken gevaccineerd kunnen worden.

Vanaf 19 juli starten de vaccinaties van de 12 -15 jarigen. Behoor jij tot deze leeftijdsgroep?
Dan ontvang je een persoonlijke uitnodiging voor je 2 prikken in het vaccinatiecentrum in je buurt. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je je vaccinatiecode waarmee je je afspraken kan bevestigen.

Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat.  Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van toestemmingsbrieven.

 

Door je in te schrijven op onze Qvax-lijst kan je vroeger in aanmerking komen voor een vaccinatie.

 

Het aantal gevaccineerde Vlamingen groeit élke dag. Volg je de cijfers graag op de voet? De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin.

De tellers voor onze zone kan je hier raadplegen.