Het regionaal platform Sterk Sociaal Werk Oost-Vlaanderen organiseert in februari dialoogtafels rond het thema ‘toegankelijkheid’.

We willen graag sociaal werkers uit verschillende sectoren bij elkaar brengen om te praten rond toegankelijkheid. Na een algemene inleiding van Prof. dr. Geert Van Hove (UGent) gaan de mensen rond de verschillende tafels het debat met elkaar aan.

"Bij toegankelijkheid wordt al vlug gedacht aan dat ‘hellend vlak’ dat dikwijls (onhandig en lelijk) wordt aangebracht om de toegang tot gebouwen te voorzien. Stel dat we iets origineler en échter aan de slag gaan: kunnen we het begrip toegankelijkheid dan ook anders gaan vertalen en toepassen? Ik zal proberen om vertrekkend vanuit het perspectief van personen met een beperking te laten zien hoe ‘wijs’ (ik ben een Gentenaar) een toegankelijkheidsoefening kan worden als men verder gaat bricoleren en leren dan het platgetreden pad van dat hellend vak”

We hebben je gegevens ontvangen van een lid van de stuurgroep SSW Oost-Vlaanderen die ervan overtuigd is dat deze dialoogtafels jou kan interesseren. Schrijf je snel in voor één van de dialoografels:

1. 'Structurele drempels naar het opnemen van rechten'
In de discussie over non-take up staan we vaak stil bij de problemen aan de vraagzijde (bij de gebruikers van voorzieningen) maar er zijn wel degelijk ook een heleboel structurele drempels aan de aanbodzijde (bij de voorzieningen). Geert Matthys (docent sociaal werk Arteveldehogeschool) zet ze op een rij. Ombudsvrouw Helena Nachtergaele (stad Gent) maakt dit concreter vanuit de concrete vragen en klachten die ze bij de ombudsdienst krijgt. Een uitdagende voorzet tot dialoog.

2. 'Toegankelijkheid en werk':
Ga in dialoog met oa Frederik Verhaeghe, IPS-coach Afdeling Oost-Vlaanderen vzw GTB over toegankelijkheid en werk.

3. 'Entree':
Ga in dialoog met oa Anja Van Impe, beleidsstafmedewerker, CAW Oost-Vlaanderen over de volgende onderwerpen:
- Ontwerp op maat van iedereen
- Een integraal recht op inclusie
- Een basis voor betrokkenheid

Praktisch
- Maandag 13 februari 2023
- 13u00 – 17u00
- VAC Gent - Koningin Maria Hendrikaplein 70, verdieping 21
- We voorzien een broodje en een drankje

Organisatie: Sterk sociaal werk Oost-Vlaanderen
maandag 13 februari 2023, 13:00 - 17:00
VAC Gent Koningin Maria Hendrikaplein 70 - verdieping 21, 9000 Gent