Doelgericht werken in het Waasland

Gratis lokale sessies oktober 2022 - Eerste hulp bij moeilijke casussen

Van ‘What is the matter with the patient’ naar ‘ What matters to the patient’

Weet jij wat jouw clïent/patiënt echt belangrijk vindt? En waar hij/zij voor uit de zetel komt? Dan kan je hem/haar ook makkelijker coachen omdat de motivatie bij hem/haarzelf ligt. Bevraag deze levensdoelen en koppel hier de zorgdoelen aan om zo samen een haalbaart plan te maken om stap voor stap de gestelde doelen te halen. Zo zijn jullie samen het voorbeeld van doelgericht werken.

Bekijk alvast de inleidingsteaser boven en/of zie onderstaand de presentatie van de plenaire sessie van het voorjaar.

In oktober bieden we lokaal en op maat een vervolg aan deze sessie (4 uur) waarbij we multidisciplinair te werk gaan. Heb je een complex verhaal waar je niet uit raakt of welke energie opslorpt? Schrijf je in en geef je casus via het e-form. Accreditatie voor artsen en kinesitherapeuten is goedgekeurd.

Data en plaatselijke locaties:

  • 6 okt 8u30-12u30 Beveren, Gildenhuis, Camberlanidreef 92
  • 12 oktober 8u30-12u30 Sint-Niklaas, BM-gebouw, Roze Lintjeszaal (1ste verdieping), Oosterlaan 20
  • 13 oktober 13u30-17u30 Lokeren/Moerbeke, Raadzaal Sociaal Huis (2de verdieping), Lepelstraat 4, Lokeren
  • 14 oktober 13u30-17u30 Waasmunster, Vrijetijdscentrum De Meermin, Kloosterzaal, Abdij Van Roosenberglaan 6
Waasland doelgericht werken najaar

Doelgericht werken

Doelgerichte zorg verlegt de aanpak van ziekte-en probleemgerichte zorg naar zorg die vertrekt van de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON) en welke levensdoelen belangrijk zijn, wat er voor hem/haar écht toe doet in het leven. 

Het gaat om een positieve benadering van gezondheid, uitgaande van de doelstellingen van een persoon én het versterken van de mogelijkheden om de levenskwaliteit te maximaliseren.

De omschakeling van een probleemgerichte benadering naar een doelgerichte benadering is niet eenvoudig. Dit vereist ondersteuning. Een ondersteuning die we bieden via training en opleiding.  Dit vereist ondersteuning van o.a. coachende vaardigheden.

VIVEL zet in op een tweeluik. Enerzijds lanceren we een open basisopleiding. Die heeft tot doel zoveel mogelijk mensen te informeren en sensibiliseren over wat en hoe. Daarnaast stellen we een duurzame en zorgvuldige implementatie op het terrein voorop via een interprofessionele training. 

Doelgericht werken: plenaire sessie mei 2022

De opname en presentatie (pdf) van de vorming vindt u hier: Principes van doelgericht werken 17 mei 2022            pdf bestand22 05 17 Waasland presentatie doelgericht werken.pdf (4.52 MB)