Een dosis Scheldekracht

  • 11 april 2020

Eerstelijnszone Scheldekracht, VZW opgericht rond de jaarwisseling. Wie had ooit kunnen denken dat de start van deze kersverse organisatie, die de eerstelijnszorg in 8 gemeenten langs de Schelde* op elkaar tracht af te stemmen, er zo zou uitzien?

 

 

*Melle, Destelbergen, Merelbeke, Lochristi, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen en Laarne


Overweldigd zoals iedereen, maar meteen met een gezonde dosis adrenaline, deden we wat we dachten dat we moesten doen om de eerste lijn te ondersteunen. Alle hens aan dek, iedereen paraat.

Van een inzamel- en verdeelactie van persoonlijk beschermingsmateriaal, tot een mobiele testequipe in woon- en zorgcentra, van een COVID-19 ronde van verpleegkundigen tot een schakelzorgcentrum, ... we doen wat binnen onze mogelijkheden ligt en helpen waar mogelijk.

Deze crisis confronteert ons direct met de uitdagingen, maar meteen ook met de mogelijkheden van Eerstelijnszone Scheldekracht. 

We leren, met vallen en opstaan, met kritische noten en complimenten, maar we leren en groeien als organisatie en als mensen.

Meer dan ooit trachten we onze naam waar te maken: we bundelen de krachten op de eerste lijn in deze acht gemeenten langs de Schelde. Want samen, alleen samen, kunnen we deze uitdaging aan. Voor u, voor mij, voor ons, een gezonde dosis Scheldekracht!

We willen iedereen bedanken voor de onvoorwaardelijke inzet: de leden van de zorgraad, de vrijwilligers, maar bovenal de zorg- en hulpverleners en organisaties op de eerste lijn.