Een waaier aan webinars

  • 23 oktober 2020

Online webinar “Mantelzorg in tijden van COVID-19: Bouwstenen voor ondersteuning”

Ben jij mantelzorger of ben je bezig met het thema mantelzorg? Wil je meer weten over de beleving van mantelzorgers in tijden van covid-19? Vraag je je af hoe jouw organisatie of lokaal bestuur mantelzorgers kan ondersteunen? Heb je interesse in inspirerende voorbeelden uit de praktijk? Noteer dan 27 november 2020 in je agenda. Inschrijven kan via deze link. Het volledige programma volgt nog, maar je kan er alvast meer over lezen op de website van steunpunt mantelzorg.

Online sessies over veerkracht

Zin om je verder te verdiepen in veerkracht en handvaten aangereikt te krijgen om met jouw team veerkrachtig om te gaan met de coronacrisis? Voor Verso begeleidt Ilfaro verschillende onlinesessies over veerkracht.

Reeks 1

Versterk de veerkracht van je team - 10 november 2020

Versterk je persoonlijke veerkracht - 13 november 2020

Reeks 2

Versterk de veerkracht van je team - 20 november 2020

Versterk je persoonlijke veerkracht - 27 november 2020
 

Avondwebinar "Zorg dragen voor onze zorgverleners, hoe doe je dat?"

In dit avondwebinar, georganiseerd door KU Leuven, worden theoretische inzichten en praktische tips geboden, gebaseerd op onderzoek en praktijkervaring. Meer informatie over dit webinar, dat plaatsvindt op 9 december 2020, en hoe je in te schrijven kan je hier terugvinden. Het gedetaileerd programma vind je via deze link.

Participatie Livestreams: hoe patiënten en gebruikers betrekken bij de zorg

Participatie van patiënten en gebruikers in de zorg, daar gaat het over tijdens de ‘Participatie Livestreams’, georganiseerd door Zorgnet Icuro. De studiedag van 15 juni wordt zo omgevormd tot 9 webinars. De eerste webinar start op 6 oktober, de laatste webinar eindigt op 15 december. Meer informatie nodig? Hier kan je het programma vinden en de link om je in te schrijven.

Webinars over kringwerking

In het kader van het project "Lokale betrokkenheid zorgberoepen in de eerstelijnszones" hebben de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Logopedie, de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, Ergotherapie Vlaanderen en de Belgische Vereniging der Podologen samen een reeks webinars over kringwerking opgesteld. De verschillende webinars kan je via deze link bekijken.