Eenvoudig aanmeldformulier COVID-19-toeslag

  • 12 oktober 2020

Gezinnen die het financieel zwaar hebben en een inkomensverlies hadden van minstens 10% door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. We denken hierbij onder andere aan tijdelijke werklozen, artiesten, zelfstandigen, …. . Ook gezinnen die (equivalent) leefloon ontvangen komen mogelijk in aanmerking.

Je kan de COVID-19-toeslag nog aanvragen bij FONS (Vlaamse Uitbetaler Groeipakket) tot en met 31 oktober.

Meer weten over deze COVID-19-toeslag ... klik hier

Om de procedure nog toegankelijker te maken, bouwden we een online tool zodat iedereen die nog wil, zich snel en eenvoudig kan registreren om een onderzoek op te starten. We hopen dat deze tool voor jullie en de gezinnen opnieuw drempels verlaagt om rechten maximaal op te nemen.

Als je al een Groeipakket krijgt, ontvang je tussen september en december automatisch de schooltoeslag als je er recht op hebt. 

Alvast bedankt om dit mee onder de aandacht te brengen bij zo veel mogelijk gezinnen en collega’s! Aarzel niet om ons te contacteren als we jullie nog verder van dienst kunnen zijn.

De bedragen zijn geïndexeerd in september. De eerste uitbetaling van de nieuwe bedragen is in oktober (recht van september).

FONS helpt je graag via 078 79 00 07 en welkom@fons.be. Toch een fysieke afspraak nodig? Dat kan veilig in onze onthalen. Een mondmasker is verplicht.