Eerstelijnspsychologen

SaRa-logo

Depressieve gevoelens, angstgevoelens, problemen met alcoholconsumptie of slaap- en kalmeringsmiddelen zijn de meest voorkomende psychische klachten in Vlaanderen. Het is een goed idee om tijdig hulp te zoeken… Op die manier kan erger voorkomen worden.

Samen met een eerstelijnspsycholoog breng je in kaart wat er speelt. Je vindt er een plek waar je terecht kan met de bestaande moeilijkheden. In een beperkt aantal sessies wordt gezocht naar manieren om je weer beter te voelen. Als er verdere hulp nodig is, verwijst de eerstelijnspsycholoog jou door naar de juiste plek.

Voorwaarden voor een ELP

De psychologen, te vinden via onderstaande link, bieden terugbetaalde eerstelijnspsychologische zorg aan. Het betreft een kortdurend zorgaanbod van  2 x 4 sessies.

Het tarief bedraagt 11,20 € per sessie, of 4€ bij verhoogde tegemoetkoming.

U kan zich enkel aanmelden bij onderstaande psychologen onder volgende voorwaarden:

  • vanaf 18 jaar (het aanbod voor kinderen en jongeren vindt u hier)
  • matig ernstige klachten ervaren op het vlak van depressie, angst, alcoholgebruik, gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen.
  • over een verwijsvoorschrift van huisarts, arbeidsarts, psychiater of geriater beschikken.

Hoe maak ik een afspraak?

  • u kan rechtstreeks contact opnemen met een psycholoog uit onderstaande lijst.
  • via computer is de informatie volledig zichtbaar (adres, talenkennis,…), via smartphone ziet u een samenvattende versie van de lijst.
  • psychologen die als ‘niet beschikbaar’ vermeld staan, hebben momenteel een aanmeldingsstop en kunnen niet gecontacteerd worden.