Eerstelijnspsycholoog voor ouderen (65+)

Ouder worden gaat vaak gepaard met verlies. Het verlies van een partner, maar ook ziekte, een ongeval, wegvallen van mogelijkheden, … zijn levensgebeurtenissen met een grote impact. Wie het moeilijk heeft, beschikt niet altijd over een sterk vangnet. Om de stap naar hulp te verkleinen, kunnen 65-plussers uit Oostende en Bredene sinds oktober 2019 aankloppen bij een eerstelijnspsycholoog.

https://www.focus-wtv.be/nieuws/vaker-psychologische-klachten-bij-senioren

Contacteer

Voor wie?

65-plussers uit Oostende en Bredene met milde of matige psychische klachten. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn stress, sombere of depressieve gevoelens, angst, piekeren, rouw, aanpassingsproblemen, eenzaamheid…

 

Een sessie kost 11€ of 4€, afhankelijk van je verzekerbaarheid bij de mutualiteit.

Consultatie

Locatie: na aanmelding wordt gekeken waar de consultatie kan plaatsvinden in Oostende of Bredene.

Gesprek: tijdens het eerste gesprek worden de problematiek en de klachten in kaart gebracht. Samen met de cliënt wordt gezocht naar een passende behandeling gericht op het verhogen van de zelfredzaamheid en autonomie. Tips en advies, gebaseerd op wetenschappelijke methodes staan centraal.

Duur: Een gesprek duurt 50 minuten. Gemiddeld zijn een 5-tal sessies voldoende om terug een evenwicht te vinden. Doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp is mogelijk.

Psycho-educatieve groepssessies

Om nog meer drempelverlagend te werken worden psycho-educatieve groepssessies georganiseerd. Tijdens de groepssessie worden bruikbare tips en advies, gebaseerd op wetenschappelijk methoden, aangereikt door Danielle Vanoutrive, eerstelijnspsycholoog ouderen.

Thema's

  • Anders leren denken
  • Anders leren doen
  • Anders omgaan met piekeren
  • Omgaan met verlies. Rouwmythes ontsluierd

Meer info en mogelijkheid tot gratis inschrijven

Oostende

https://oostende.bibliotheek.be/agenda/eerstelijnspsychologie

 

Bredene

Via de gemeentelijke sociale dienst 059/33.97.70 of socdienst@bredene.be