Vaccinatiecentrum in ELZ Herkenrode

Ons vaccinatiecentrum bevindt zich sinds vrijdag 1 april 2022 in de Huisartsenpost Herkenrode, Stadsomvaart 9 te Hasselt, gelegen rechts naast het Jessa Ziekenhuis.

Inwoners van Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken kunnen hier drie dagen per week op afspraak hun vaccin toegediend krijgen.

Wil je gebruik maken van het aanbod van het vaccinatiecentrum surf dan naar de website van het vaccinatiecentrum via  www.hasselt.be/vaccineren. Hier kan je via een inschrijfformulier een afspraak boeken voor een prikmoment.

Heb je vragen? Neem contact op met het vaccinatiecentrum via vaccinatiecentrum@hasselt.be of telefonisch op het nummer 011 37 20 64.

Oproep Cluster PZON

Sinds enkele jaren zet het zorg- en welzijnsbeleid in Vlaanderen de zorgbehoevende burger, de patiënt en zijn mantelzorgers centraal in de eerstelijnszorg. Helaas is deze doelgroep in onze eerstelijnszone nog onvoldoende vertegenwoordigd.

Doe mee!

Ben je mantelzorger, lid van een patiëntenvereniging of een seniorenadviesraad, een persoon met zorg- en ondersteuningsnood, een vrijwilliger of enthousiaste burger? Wil je actief deelnemen door de belangen van deze groep te verwoorden en om te zetten in acties? Dan horen wij graag van jou!

Stuur een mailtje naar info@elzherkenrode.be en we contacteren je om meer uitleg te geven over onze werking en je participatiemogelijkheden in onze eerstelijnszone te bespreken!

Vaccinatiemogelijkheden Vaccinatiecentrum ELZ Herkenrode

Burgers van Alken, Diepenbeek, Hasselt, Herk-De-Stad en Zonhoven die in aanmerking komen voor een prik en een persoonlijke uitnodiging via Doclr ontvangen, kunnen hun code gebruiken om een afspraak in Doclr te boeken.

Liet je die uitnodiging eerder onbeantwoord, maar wil je toch nog een eerste, tweede of boostervaccinatie ontvangen? Vul dan het inschrijfformulier in op de website van het vaccinatiecentrum !

Momenteel zijn er nog tijdsloten open op woensdagen 20/04, 27/04, 04/05, 11/05 en 18/05.

COVID & REIZEN

✈ Reizen binnen de Europese Unie? Hoe zit het nu juist? Elk land heeft zijn specifieke reisadviezen. Raadpleeg onderstaande link vooraleer je op vakantie vertrekt.

http://diplomatie.belgium.be/nl

Zorg steeds voor een geldig COVID-certificaat.
- Via de CovidSafe app op je smartphone www.covidsafe.be                                 

- Of downloaden en printen via www.mijngezondheid.be

 

Hier vind je de huidige samenstelling van de zorgraad terug.

De gelukswandeling

Begeleide gelukswandelingen in jouw gemeente! 

Wat maakt jou gelukkig? Wat is dat precies, je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’? Hierop kan je het antwoord vinden tijdens begeleide gelukswandelingen in onze ELZ. De wandelingen zijn gebaseerd op de nieuwe geluksdriehoek. Je komt te weten dat je ‘gelukkig voelen’ iets is wat je voor een stuk zelf kan beïnvloeden en dat je het perfecte geluk niet altijd moet nastreven.

Waar en wanneer gaan deze wandelingen door? 

Alken

Datum: 17 mei 2022

Adres: Parking 'T Kapittel, Hoogdorpsstraat, 3570 Alken

Tijdstip: 14u. - 16u.

Diepenbeek 

Datum: 9 mei 2022

Adres: WZC De Visserij, Onze-Lieve-Vrouwstraat 21, 3590 Diepenbeek

Tijdstip: 9u. - 11u. 

Hasselt 

Datum: 30 mei 2022

Adres: Sportcentrum Ten Hove, Ten Hove 5, 3510 Kermt

Tijdstip: 10u. - 12u.

Herk-de-Stad

Datum: 2 juni 2022

Adres: Diestsesteenweg 8, 3540 Herk-de-Stad

Tijdstip: 13u. - 15u.

Zonhoven 

Datum: 3 mei 2022

Adres: Rozenkransweg 4, 3520 Zonhoven

Tijdstip: 10u. - 12u. 

Wil je er graag bij zijn? Neem dan contact op met het lokaal dienstencentrum van jouw gemeente. Op deze manier kan je je inschrijven voor de wandeling. 

Graag tot dan! 

RGB Logo Gelukswandeling

Zoek zorgverleners in jouw zone

Contacteer Herkenrode

Eerstelijnszone Herkenrode vzw

info@elzherkenrode.be

 

Inez Beys - Senior stafmedewerker

inez.beys@elzherkenrode.be

0490/57 87 72
 

Karla Segers – Administratief medewerker

karla.segers@elzherkenrode.be

0490/57 87 71
 

Marlies Peeters - Intergemeentelijk preventiewerker

marlies.peeters@elzherkenrode.be

0497/72 53 48