Vaccinatiecentrum in ELZ Herkenrode

Ons vaccinatiecentrum bevindt zich sinds vrijdag 1 april 2022 in de Huisartsenpost Herkenrode, Stadsomvaart 9 te Hasselt, gelegen rechts naast het Jessa Ziekenhuis.

Inwoners van Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken kunnen hier op afspraak hun vaccin toegediend krijgen.

Kom je in aanmerking voor een prik en heb je een persoonlijke uitnodiging via Doclr ontvangen, dan kan je de code gebruiken om een afspraak in Doclr te boeken.

Liet je die uitnodiging eerder onbeantwoord, maar wil je toch nog een eerste, tweede of boostervaccinatie ontvangen? Vul dan het inschrijfformulier in op de website van het vaccinatiecentrum !

Heb je vragen? Neem contact op met het vaccinatiecentrum via vaccinatiecentrum@hasselt.be of telefonisch op het nummer 011 37 20 64.

Oproep Cluster PZON

Sinds enkele jaren zet het zorg- en welzijnsbeleid in Vlaanderen de zorgbehoevende burger, de patiënt en zijn mantelzorgers centraal in de eerstelijnszorg. Helaas is deze doelgroep in onze eerstelijnszone nog onvoldoende vertegenwoordigd.

Doe mee!

Ben je mantelzorger, lid van een patiëntenvereniging of een seniorenadviesraad, een persoon met zorg- en ondersteuningsnood, een vrijwilliger of enthousiaste burger? Wil je actief deelnemen door de belangen van deze groep te verwoorden en om te zetten in acties? Dan horen wij graag van jou!

Stuur een mailtje naar info@elzherkenrode.be en we contacteren je om meer uitleg te geven over onze werking en je participatiemogelijkheden in onze eerstelijnszone te bespreken!

Vernieuwen vaccinatiecertificaat

Vertrek je binnenkort op reis?

Sommigen landen vragen dat u van elke toegediende prik een vaccinatiecertificaat kan voorleggen bij aankomst.

Kijk voor uw vertrek dus zeker na of al uw vaccinatiecertificaten beschikbaar zijn. Ze vervallen immers na 365 dagen.

Neem in dat geval contact op met de helpdesk op 078 78 78 50 (elke werkdag tussen 9 uur en 19 uur) en vraag om uw certificaten te laten vernieuwen.

Nadat de dienst uw certificaten heeft vernieuwd zijn ze allen opnieuw beschikbaar om te downloaden. 

COVID & REIZEN

✈ Reizen binnen de Europese Unie? Hoe zit het nu juist? Elk land heeft zijn specifieke reisadviezen. Raadpleeg onderstaande link vooraleer je op vakantie vertrekt.

http://diplomatie.belgium.be/nl

Zorg steeds voor een geldig COVID-certificaat.
- Via de CovidSafe app op je smartphone www.covidsafe.be                                 

- Of downloaden en printen via www.mijngezondheid.be

 

Hier vind je de huidige samenstelling van de zorgraad terug.

De gelukswandeling

Begeleide gelukswandelingen in jouw gemeente! 

Wat maakt jou gelukkig? Wat is dat precies, je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’? Hierop kan je het antwoord vinden tijdens begeleide gelukswandelingen in onze ELZ. De wandelingen zijn gebaseerd op de nieuwe geluksdriehoek. Je komt te weten dat je ‘gelukkig voelen’ iets is wat je voor een stuk zelf kan beïnvloeden en dat je het perfecte geluk niet altijd moet nastreven.

RGB Logo Gelukswandeling

Zoek zorgverleners in jouw zone

Contacteer Herkenrode

Eerstelijnszone Herkenrode vzw

info@elzherkenrode.be

 

Inez Beys - Senior stafmedewerker

inez.beys@elzherkenrode.be

0490/57 87 72
 

Marlies Peeters - Intergemeentelijk preventiewerker

marlies.peeters@elzherkenrode.be

0497/72 53 48