BannerJeugdwelzijnswerker, gezinsbegeleider, beleidsmedewerker of hulpverlener? We weten 
als geen ander dat samenwerken veel mogelijkheden biedt. Expertise delen, samen
actie ondernemen, ervaringen uitwisselen en leren van elkaar zijn immers niet weg te denken uit ons werkveld.

Tijdens 'Kust ze' gaan we figuurlijk op bezoek bij onze collega's van de Oostkust en gaan we over de muurtjes heen kijken om uiteindelijk de handen in elkaar te slaan en tot een duurzame samenwerking te komen. 

Bekijk hier alvast het programma:pdf bestandProgramma_KustZe.pdf (995 kB)

(Inschrijven is gratis en kan tot en met 4 oktober.)

Banner_vaccinatie_COVID-19_verkleind.pngDe Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) heeft beslist dat er vanaf september een nieuwe vaccinatiecampagne komt. Ook in Eerstelijnszone (ELZ) Oostkust zal er een nieuwe boostercampagne volgen.

Wie Wanneer?

Er zal gestart worden in september met de 65-plussers, de immuungecompromitteerden en de zorgverleners.

Nadien volgen de 18 tot 65-jarigen die een uitnodiging zullen ontvangen met het aanbod van een extra boosterprik.

Waar?

De vaccins zullen opnieuw vooral worden toegediend in vaccinatiecentra. Samen met de lokale besturen van Knokke-Heist, Blankenberge, Damme, Zuienkerke en De Haan worden voor onze eerstelijnszone de nodige voorbereidingen getroffen.

Op zoek naar meer informatie?

Bekijk de pagina van IMC Volksgezondheid.

Wij kunnen momenteel geen bijkomende vragen beantwoorden.

 

vaccin

De vaccinatiecampagne voor de 2de booster van 80+-jarigen vond eind mei/begin juni plaats en is inmiddels afgerond. In juli en augustus zijn er vooralsnog geen grote vaccinatiecampagnes gepland. De vaccinatiecentra CC Casino Blankenberge en Sportcentrum Molenhoek (Knokke-Heist) blijven beperkt open (na afspraak):

- Vrijdag 8 juli: Knokke Heist, 10u-12u
- Woensdag 27 juli: Blankenberge, 14u-16u
- Vrijdag 12 augustus: Knokke-Heist, 10u-12u
- Woensdag 24 augustus: Blankenberge, 14u-16

Daarnaast hebben enkele huisartsenpraktijken in de Eerstelijnszone Oostkust zich geëngageerd om vaccins in hun eigen praktijk toe te dienen.

Meer info hierover kan bekomen worden via vaccinatie@eerstelijnszoneoostkust.be of rechtstreeks bij de vaccinatiecentra.

Op vandaag is er nog geen concreet nieuws over verdere vaccinatiecampagnes in het najaar.

test

De Vlaamse Regering besliste op 22 april om voor de rest van het jaar te voorzien in een basiscapaciteit voor het afnemen van coronatesten en de mogelijkheid om op te schalen in functie van de lokale situatie en de gevoerde teststrategie.

De basiscapaciteit bestaat erin dat per referentieregio één testcentrum wordt voorzien. Voor de referentieregio Brugge, waartoe Eerstelijnszone Oostkust behoort, is het testcentrum voorzien op de site B-Park te Brugge. Klik hier voor meer info of om een afspraak te maken. Ook de mobiele teams blijven beschikbaar om snelle grootschalige testrondes te doen (in organisaties of buurten).

Om te voorzien in de opschaling van testcapaciteit gaat Eerstelijnszone Oostkust aan de slag om de bestaande capaciteit binnen de zone in kaart te brengen en de evolutie van de besmettingen te monitoren. Dit om snel te evalueren of bijkomende testcapaciteit noodzakelijk is. Ter voorbereiding gaat Eerstelijnszone Oostkust aan de slag met alle partners om een concreet plan uit te werken hoe de capaciteit kan opgeschaald worden in de zone.

Welkom in onze zone! De Haan, Blankenberge, Zuienkerke, Knokke-Heist en Damme

Kaart Oostkust

BRUSSEL/BLANKENBERGE - Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Daarom lanceren de Expertisecentra Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen. Ook Foton werkt actief mee aan de campagne. (9 mei 2022) In Vlaanderen hebben ongeveer 141.000 mensen dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.

Interesse in vrijwilligerswerk?

De ELZ is opgericht om de verschillende actoren binnen onze lokale welzijn en zorg hulpverlening – huisartsen, lokale besturen, thuisverpleging, hospitalen,  enz. – beter op elkaar af te stemmen. 

We betrekken graag vrijwilligers in dit verhaal. Indien u interesse heeft en vrijblijvend info wenst, stuur dan een mail naar info@eerstelijnszoneoostkust.be