Informatiebeurs Welzijn en Gezondheid

ELZ Zuiderkempen organiseert een welzijns- en gezondheidsinformatiebeurs. Op deze informatiebeurs kunnen professionals kennismaken met organisaties/projecten/initiatieven die actief zijn in zorg en/of welzijn in onze zone.

Wanneer?

Donderdag 15 december 2022 van 14.00 tot 18.00 uur

Waar?

Ontmoetingscentrum (OC) Winkelomheide

Kemeldijk 5

2440 Geel

Maps

Wie?

Alle zorg- en welzijnsprofessionals woonachtig en/of actief in eerstelijnszone Zuiderkempen.

Aanmelden bezoek

Deze infobeurs is vrij toegankelijk, maar voor de praktische organisatie vragen we om je bezoek via onderstaand formulier aan te melden.

Infosessie "Energiecrisis: Hoe toch gericht verwarmen en verluchten?"

15u00

Door de explosieve stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen kunnen heel wat gezinnen hun woning niet meer voldoende verwarmen. Omdat verwarmen zo duur geworden is, blijven vaak alle ramen en deuren zorgvuldig gesloten. Dit om toch maar geen kostbare warmte te laten ontsnappen. Niet verluchten in combinatie met lage binnentemperaturen werkt een hoge luchtvochtigheid in de hand. Vochtige binnenlucht opwarmen vraagt echter meer energie, voelt killer aan én leidt ook rechtstreeks tot schimmel- en andere woningkwaliteitsproblemen. Zo komen gezinnen in een vicieuze cirkel terecht. Door een aantal basisprincipes rond gericht verwarmen en verluchten toe te lichten wil Steven Vleugels (IOK – Kempens Woonplatform) bezoekers van onze beurs handvaten aanreiken om gezinnen te helpen deze cirkel te doorbreken.

De infosessie zal 30 minuten duren en nadien is er ruimte voor vragen/dialoog. Steven is na de infosessie ook te vinden op de beurs zelf bij de stand van Energiehuis Kempen (IOK).