Wat is eerstestap.be

Op eerstestap.be vind je met een paar eenvoudige klikjes een overzicht van rechtstreeks toegankelijke hulpverlening voor een gekozen thema in het Waasland.

Burgers vinden zo makkelijker de weg naar de gepaste hulpverlening.

Hulpverleners kunnen patiënt/cliënt makkelijk doorverwijzen naar de gepaste hulpverlening in onze regio.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet en wat de meerwaarde hiervan is? Bekijk dan zeker het demofilmpje onderaan deze pagina!

  Om er zeker van te zijn dat we iedereen een plaatsje geven op de website, hebben we jou hulp nodig!

  Hoort jouw organisatie/aanbod ook thuis op eerstestap.be?

  Vul dan hieronder jouw gegevens in en wie weet sta jij binnenkort ook op eerstestap.be

  Heb jij nog vragen over dit initiatief? Contacteer ons via info@elzwaasland.be.

  Voor organisaties

  Jouw organisatie/hulpaanbod kan enkel op eerstestap.be komen indien

  Let wel, heb je een (multidisciplinaire) groepspraktijk, dan word je niet gezien als organisatie maar als individuele zorgverlener. Wanneer jouw groepspraktijk geregistreerd staat op de Sociale Kaart, kom je automatisch op eerstestap.be

  Ben jij een individuele zorgverlener?

  Voor individuele zorgverleners werken we samen met de hernieuwde Sociale Kaart. Er zullen rechtstreekse linken van de website eerstestap.be gelegd worden naar de gefilterde antwoorden op de sociale kaart.
  Dit betekent dat wij uitleg geven over wat er kan verwacht worden per beroepsgroep maar wij zullen geen gegevens van individuele hulpverleners beschikbaar stellen op de website eerstestap.be, wel worden mensen dus rechtstreeks doorverwezen naar de juiste pagina op de Sociale kaart.
  Vergeet dus niet om jouw gegevens te updaten op sociale kaart! www.desocialekaart.be

  Webinar Sociale Kaart

  Om ervoor te zorgen dat alle welzijns- en zorgactoren in het Waasland weten hoe ze zich moeten registreren, werd er een webinar georganiseerd. Herbekijk de opname of bekijk de nuttige informatie.

  Ben je een individuele zorgverlener en heb je een vraag/opmerking of wil je initiatief ondernemen om de Sociale Kaart in de kijker te plaatsen in het Waasland? Neem contact op via sofie.vandenbulcke@elzwaasland.be of 0456 34 66 12.

  Maak eerste stap bekend