Zit Op Schema

op schema

In 2018 werd het Gemeente Op Schema-project in de ELZ Regio Aalst gelanceerd in Aalst. In oktober en november 2019 startten respectievelijk Erpe-Mere en Lede ook op. 

De bedoeling van dit project is dat de inwoners van deze gemeenten na zes maanden weten wat een medicatieschema is, en dat de inwoners die meerdere geneesmiddelen nemen het evident vinden om een medicatieschema te hebben en te gebruiken. Dit met als doel een beter medicatiegebruik en een beter therapeutisch resultaat.

 

De huisartsen, apothekers, thuisverpleegkundigen van Aalst, Erpe-Mere n Lede  hebben een centrale rol in dit project, nl. patiënten actief aanspreken over hun medicatieschema en een actuele versie van hun medicatieschema meegeven in een handig mapje. Indien mogelijk kan het medicatieschema ook gedeeld worden via Vitalink.

Dit is een project in samenwerking met KOVAG, AVLVA, de lokale besturen Aalst, Erpe-Mere en Lede, Huisartsenkring Aalst, Geneeskundige Kring Lede, ASZ Aalst, OLVZ Aalst, SEL Zorgregio Aalst, LMN Aalst, LMN Groot-Lede, en Logo Dender. 

 

op schema

Op Schema in de regio Aalst

Aalst Op Schema: Klik hier voor meer info

Lede Op Schema: Klik hier voor meer info

Erpe-Mere Op Schema: Klik hier voor meer info

 

Contacteer Regio Aalst

 

Algemeen mailadres

info@elzregioaalst.be

 

Stephanie Van Espen (coördinator)

stephanievanespen@elzregioaalst.be

0471 38 03 58

 

Petra Van Damme (administratief medewerker)

petravandamme@elzregioaalst.be

 

Eva De Medts (stafmedewerker)

evademedts@elzregioaalst.be

 

Yoshi Vervaet (stafmedewerker)

yoshivervaet@elzregioaalst.be

0496 11 86 57

 

Dr. Geert De Loof (medische SPOC)

elzra.medic@gmail.com