ELZ Dender reikt ELZA's uit

  • 3 maart 2020

Begin dit jaar reikte ELZ Dender voor de eerste keer sinds haar oprichting de ELZA’s uit. Met deze EersteLijnsZone-Awards wil ELZ Dender personen en organisaties die zich in 2019 verdienstelijk maakten, in de bloemetjes zetten. Er werden 5 ELZA's uitgereikt.

5 awards


In de categorie ‘Beste buurtzorgproject of -initiatief’ ging de award naar ‘Warm (w)eten’ van Buurtatelier ’t Lab Gods uit Lebbeke. Dat brengt buurtbewoners samen rond een maaltijd, gekoppeld aan een infomoment.

In de categorie ‘Persoon met een zorg- en ondersteuningsnood’ mocht Kathleen Hermans de award in ontvangst nemen. “Zij zet zich ondanks lichamelijke belemmeringen voortdurend in voor onze ELZ”, zegt voorzitter Reinout Remmery.

De titel van ‘Beste innovatief of creatief initiatief in zorg en welzijn’ was bestemd voor de Zorgbegeleiding voor Jonge Personen met Dementie van Familiezorg.

Tot 'ELZ Dender-ambassadeur' werden Wim Thierens, Jan Palsterman en Marleen Stautemas verkozen.

Het ‘Beste samenwerkingsinitiatief’ was volgens ELZ Dender de samenwerking van woonzorgcentra en dagverzorgingscentra in de regio. Dat resulteerde onder andere in de website kortverblijven.be, die zicht geeft op welk rusthuis hoeveel vrije plaatsen heeft en waardoor men gericht kan doorverwijzen.