ELZ Scheldekracht peilt naar de '(doel)gerichte zorg' binnen jouw zorg- en/of welzijnsorganisatie

  • 29 augustus 2022

Als Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht zetten we sterk in op het vlot en efficiënt samenwerken tussen alle actoren die zorg en hulp aanbieden aan de inwoners van onze zone (Melle, Destelbergen, Merelbeke, Lochristi, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen, Laarne).

In dit samenwerken dragen we doelgerichte zorg hoog in het vaandel. Doelgerichte zorg betekent het verleggen van de aanpak van een ziekte- en probleemgerichte zorg, naar een zorg die vertrekt vanuit de persoon en welke levensdoelen belangrijk zijn, wat er voor deze persoon écht toe doet in het leven. Een verschuiving naar “What is the matter with the patient” naar “What matters to the patient”.

We zijn er van overtuigd dat er al heel wat initiatieven/projecten bestaan rond doelgerichte zorg/hulp verlenen in de talrijke zorg- en welzijnsorganisaties en willen deze voorbeelden graag delen.

Om na te gaan waar we nu staan in onze regio, zouden we u willen vragen om deze vragenlijst, een soort “nulmeting”, in te vullen. Dit duurt 4 minuten. Wij verwerken deze input graag eind september, dus willen u vragen de vragenlijst voor 25 september in te vullen.

Alvast bedankt!

Team ELZ Scheldekracht

 

Tekening ©Emma De Pauw