ELZ Westhoek * Begrijp je dokter

Begrijp je dokter 1Begrijp je dokter 2

'Begrijp je dokter’
Het nieuwe project van S-Plus en Viva-SVV

Met het project wil men mensen helpen bij een gesprek met hun dokter. Zo 'n gesprek is niet altijd gemakkelijk. Uit de grote gezondheidsenquête van 2018 blijkt dat minstens 1 op de 3 Belgen het soms moeilijk heeft met het begrijpen van medische informatie. Denk maar aan het voeren van gesprekken met zorgverleners, het maken van keuzes over levensstijl, maar ook bijvoorbeeld aan het kunnen lezen van bijsluiters en het juist gebruiken van medicatie.

Om mensen te ondersteunen hierin, brengen ze een folder uit die kan gebruikt worden als leidraad voor een doktersbezoek: van de voorbereiding op de afspraak, tijdens het gesprek, tot bij het afsluiten van de consultatie. Een begeleidend animatiefilmpje legt uit. Op de website www.begrijpjedokter.be kan je het filmpje bekijken en vind je ook meer informatie over het project. Dit is de folder: pdf bestandStappenplan_doktersbezoek.pdf (1.13 MB)

Ben je geïnteresseerd om de folder te verspreiden? Dat kan! Als je een mailtje stuurt naar info@s-plusvzw.be met je adresgegevens, sturen zij je kosteloos een pakketje toe.