ELZ Westhoek Overtuig de vaccinatietwijfelaars!

Overtuig de vaccinatietwijfelaars om zich toch te laten vaccineren, a.d.h.v. deze flyer en informatie:

ELZ Westhoek vaccinatietwijfelaars ELZ Westhoek vaccinatietwijfelaars 2

Hoe kan het dat de vaccins zo snel ontwikkeld zijn en toch veilig?

1. Het zoeken van geld voor het ontwikkelen van een vaccin neemt soms jaren in beslag. Voor de ontwikkeling van de corona vaccins werd meteen veel geld voorzien, omdat het zó dringend en belangrijk was.

2. Nog nooit hebben zoveel wetenschappers allemaal samen gewerkt om een vaccin te ontwikkelen. De experts schoven al hun ander werk opzij en werkten wereldwijd samen aan één oplossing. Dit is nog nooit eerder gezien en vele handen maken licht werk.

3. De ontwikkelaars moesten niet van 0 beginnen: de basistechnologieën waarop de corona vaccins gebouwd worden, waren de voorbije jaren al in ontwikkeling. Er werd dus veel tijd gewonnen!

4. De administratieve procedure werd verkort, maar niet de veiligheidsprocedure. Alle veiligheidsstappen werden gezet: elk vaccin werd uitgebreid getest bij een grote groep mensen, ook bij kwetsbare personen. Alle studies zijn kritisch en onafhankelijk onderzocht door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). De Europese goedkeuring garandeert dat het stuk voor stuk veilige vaccins zijn. Er werden géén toegevingen gedaan op het vlak van de gebruikelijke strenge eisen voor de veiligheid, kwaliteit en doeltreffendheid van het vaccin.

 

Bijna iedereen laat zich vaccineren! Jij toch ook?

In onze regio (ELZ Westhoek) waren in juni al 55 000 inwoners gevaccineerd! Méér dan 90% van alle 45-plussers liet zich vaccineren tegen corona. Nu is het de beurt aan de jongere burgers. Als kind kreeg je waarschijnlijk al een vaccin tegen polio, tetanus, hepatitis en kinkhoest. Je laat je nu toch ook vaccineren tegen corona? De bijwerkingen zijn extreem zeldzaam en wegen niet op tegen het risico op corona.

 

Ik ben jong en gezond, dan is dat toch niet nodig?

Jawel, ook wie niets van een besmetting merkt, riskeert door dit virus “long covid”: klachten die lang aanslepen zoals extreme vermoeidheid, spierpijn, concentratiestoornissen en psychische klachten.  Wie jong is en weinig risico heeft op een ziekenhuisopname, kan nog steeds “long covid” oplopen.

Groepsimmuniteit tegen het virus bereiken we alleen maar als óók voldoende jonge mensen gevaccineerd zijn. Jij speelt een belangrijke rol in de samenleving!

Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe minder varianten van het virus kunnen ontstaan!

Laat jij je, net als meer dan 50 000 anderen in onze regio, ook vaccineren? Bescherm je niet enkel jezelf maar ook je familie en vrienden? Help jij mee de versoepelingen mogelijk maken?

 

Je huisarts/apotheker helpt je graag met jouw zorgen en vragen.
Je vindt ook info op: www.laatjevaccineren.be

 

Al 35 000 burgers namen contact op met onze Helpdesk, elke werkdag tussen 11u en 18u.
Dat kan via het gratis nummer 0800 30 704. Als je liever niet belt, een mailtje sturen mag ook:
vaccinatiecentrum@ieper.be of vaccinatiecentrum@poperinge.be

De medewerkers helpen je met plezier verder, zoals:

   • regelen van vervoer naar het vaccinatiecentrum en terug;
   • bevestigen, annuleren of verplaatsen van je afspraak;
   • controleren of je misschien je afspraak gemist hebt;
   • het maken van een nieuwe afspraak;
   • vragen over het prikken zelf;
   • vragen over wat er gebeurt in het vaccinatiecentrum;
   • ...